GamersNEP Nieuws: Bond Tegen Vloeken boycot Saints Row 4 wegens scheld feature


VEENENDAAL – Het is jullie vast ter ore gekomen dat Saints Row 4 een wat onorthodoxe nieuwe feature bevat. De Xbox One-versie laat de gamer namelijk tegen Kinect schelden waardoor het hoofdpersonage in het spel taunts uit zal voeren. Dit nieuws werd door vele gamers als een grappige feature ontvangen, maar het blijkt dat niet iedereen hier de humor van inziet. Na uitvoerig overleg met ontwikkelaar Volition heeft de Nederlandse belangenorganisatie Bond Tegen Vloeken tot een boycot van Saints Row 4 opgeroepen. Kees Kötter, Senior Swearmanager bij de Bond Tegen Vloeken, legt deze beslissing voor ons uit.

Het gebruik van scheldwoorden in games staat al langer op de agenda bij onze werkgroep virtueel blasfemeren. Uit onze jaarlijkse Vloekmonitor blijkt namelijk dat videospelletjes ieder jaar weer meer vloekwoorden bevatten. Waar wij in 2008 nog gemiddeld 4,9 grove taaluitingen per speeluur constateerden, is dit aantal in 2014 omhooggeschoten naar 7,8. Een schrikbarende stijging van 159%. Nu de speler door te schelden ook daadwerkelijk invloed op het spel gaat krijgen, willen wij een grens trekken en in opstand komen. Wij roepen alle leden van de Bond Tegen Vloeken daarom op Saints Row 4 te boycotten.
Uit de uitleg van de heer Kötter blijkt al dat deze oproep voor de boycot niet uit het niets komt. De Bond Tegen Vloeken wil dan ook een nobel doel bereiken.
Wij willen het respect in videospelletjes terug. Neem bijvoorbeeld Mario en zijn kompanen, heeft u hen ooit horen vloeken in de talloze spelletjes waarin zij voorkomen? Hieruit blijkt het al, speelplezier en grof taalgebruik hebben geen causaal verband.
Natuurlijk hebben wij ontwikkelaar Volition gevraagd wat het van deze actie vindt. Senior Producer Jim Boone kwam met een kort en bondig antwoord.
The what? The Union Against Cursing? Well those fuckers can suck it…

DISCLAIMER: Hoewel GamersNET doorgaans enkel betrouwbaar gamenieuws plaatst, is de GamersNEP-rubriek een volstrekt satirische toevoeging aan ons nieuwsaanbod. Alle feiten, uitspraken en bronnen zijn verzonnen door de redactie en eventuele gelijkenissen met de werkelijkheid zijn puur toevallig. Neem deze artikelen vooral niet serieus: ze zijn GamersNEP.

  1.   
    ShadyXL's avatar

    Van mij mag er een game komen waar je om de 10 seconden een scheldwoord hoort 😛

  2.   
    MikeGevers's avatar

    Hij is weer verdomd mooi, jongens! 😛

  3.   
    kmjansen's avatar

    hij is weer leuk, maar waarom Veenendaaldaar woon ik hahah zit die bond hier

  4.   
    Leukste's avatar

    The what? The Union Against Cursing? Well those fuckers can suck it…

    Geweldige reactie. 8)

  5.   
    Tom 2.0's avatar

    ShadyXL schreef, "Van mij mag er een game komen waar je om de 10 seconden een scheldwoord hoort :P"

    Die is er! Roque Warrior van Bethesda Games. ”Suck my balls fucking commies!!” 😆

  6.   
    bullet0verdose's avatar

    hahahaha ooh oh prachtig dit