Assassin’s Creed: Unity op PS4 en Xbox One 900p/30fps om discussie te voorkomen

Het is met de komst van de PlayStation 4 en Xbox One meer dan ooit een heet hangijzer; de resolutie en framerate van consolegames. In tegenstelling tot bij veel andere titels zullen de PlayStation 4- en Xbox One-versie van Assassin’s Creed: Unity geen verschillen kennen in framerate en resolutie. Beide versies zullen namelijk draaien op een resolutie van 900p en met dertig frames-per-seconde.

Hiermee draaien de PlayStation 4- en Xbox One-versie van Assassin’s Creed: Unity op exact dezelfde resolutie en framerate als Assassin’s Creed IV: Black Flag bij de release vorig jaar deed op deze consoles. Saillant detail is echter dat de PlayStation 4-editie van Black Flag na release een patch ontving waarin de resolutie verhoogd werd naar 1080p. Of we in de toekomst ook een dergelijke update mogen verwachten voor de PlayStation 4-versie van Unity liet Ubisoft zich niet uit.

Vincent Pontbriand, senior producer van Unity, heeft dit laten weten in een interview met het Britse Videogamer en de reden die hij hiervoor geeft is op zijn zachtst gezegd opvallend. Volgens hem zijn de framerate en resolutie van Assassin’s Creed: Unity op zowel PlayStation 4 als Xbox One hetzelfde omdat men hiermee hoopt discussie over dit onderwerp te voorkomen. Daarnaast laat hij weten dat niet de GPU van de consoles, maar de processor de bottleneck is bij de ontwikkeling van Unity:

We decided to lock them at the same specs to avoid all the debates and stuff.

Technically we’re CPU-bound. The GPUs are really powerful, obviously the graphics look pretty good, but it’s the CPU [that] has to process the AI, the number of NPCs we have on screen, all these systems running in parallel.

We were quickly bottlenecked by that and it was a bit frustrating, because we thought that this was going to be a tenfold improvement over everything AI-wise, and we realised it was going to be pretty hard. It’s not the number of polygons that affect the framerate. We could be running at 100fps if it was just graphics, but because of AI, we’re still limited to 30 frames per second.

Wil je meer weten over Assassin’s Creed: Unity? Check dan onze nieuwe preview!

 1.   
  PlaystationNation's avatar

  Jammer , geen 60 fps op de ps4 versie 馃檨

 2.   
  Hitman047's avatar

  Tuurlijk, want deze beslissing zal absoluut niet tot een enorme discussie leiden… 馃槼

 3.   
  3333/3333's avatar

  Die uitleg voor 30 fps is duidelijk, cpu limiet voor de complexe AI als deze game heeft. Geloof ik direct.
  Maar resolutie leunt juist zwaar op de gpu, die volgens deze man zo krachtig is.

  Daarom draaien zoveel andere games op de Xbox One ook op 900p zeker?

 4.   
  Dannytjuh's avatar

  30fps op mijn PC vind ik onacceptabel maar op m’n xbox maakt het me niet uit. Ben ik raar?

 5.   
  Leukste's avatar

  Hitman047″]Tuurlijk, want deze beslissing zal absoluut niet tot een enorme discussie leiden… 馃槼 [/quote]Volgens mij gaat zoiets inderdaad juist tot discussie leiden. Zeker sinds de vorige AC op een hogere resolutie kan draaien.

  [quote=”Erik Rommel schreef, "Maar resolutie leunt juist zwaar op de gpu, die volgens deze man zo krachtig is."

  En ook dit is waarom de discussie kan oplaaien.

 6.   
  Sa.'s avatar

  Wouw, Ubisoft is aangesloten bij Micie soft als het om deze game gaat, dat is natuurlijk de rede. De discussie komt nou sowieso op gang aangezien PS fanboys hier niet heel blij mee gaan zijn….. (ook al zien ze het verschil waarschijnlijk niet eens… sorry, mijn innerlijke Xbox Fanboy kwam er even uit 馃槢 )

 7.   
  Musicman88's avatar

  En daarom dus pc (om de discussie dan toch maar weer uit te lokken) 馃槈

 8.   
  morkop006's avatar

  ”Musicman88″ schreef, "En daarom dus pc (om de discussie dan toch maar weer uit te lokken) 馃槈 "

  klinkt als een oplossing, maar tis ubisoft dus waardeloze optimalisatie….. de laatste assassins creed die ik op me pc had kreeg ik maar max 40% gpu usage -_-……..

 9.   
  Thijs.'s avatar

  ‘om een discussie te voorkomen’ als je zo graag een spel wil spelen op 1080p en niet op 900 koop dan lekker een ps4 ipv een xbox

 10.   
  Daan's avatar

  Wat een domme strontreden zeg. Als een systeem die eisen gewoon aankan ga het dan niet expres afpakken omdat de uitgever zelf nog niet heeft ontdekt hoe hij wel 1080p op de andere console kan draaien.

 11.   
  Noice!'s avatar

  Dit gaat nog lelijk worden omdat X1 bezitters gaan claimen dat juist de PS4 cpu de schuldige is, al lijkt het recente verleden in het voordeel van PS4. Ik vind dit wel lachen: of je nu een One koopt of een PS4, uiteindelijk eindigt dadelijk iedereen n贸g met de Xbox 馃槈

 12.   
  Thabigmanx's avatar

  Daan schreef, "Wat een domme strontreden zeg. Als een systeem die eisen gewoon aankan ga het dan niet expres afpakken omdat de uitgever zelf nog niet heeft ontdekt hoe hij wel 1080p op de andere console kan draaien."

  Ubisoft die een game downgrade om fan boys tevreden te houden? Het zal toch niet he XD

 13.   
  Leukste's avatar

  And so it begins…
  AC Unity: #PS4noparity hashtag blows Up.

 14.   
  Moon-Hero's avatar

  ^
  Jep ik zag het al op Twitter…

 15.   
  aReFeS's avatar

  Dus omdat Ubisoft en Microsoft een ACIV marketing alliantie zijn aangegaan, moeten de PS4 bezitters genoegen nemen met een mindere versie van die game?
  Dit is in zoveel manieren verschrikkelijk fout.

 16.   
  Hillianii's avatar

  Dit geeft me een neiging om mijn pre-order te cancelen..

  Godverdomme Microsoft & Ubisoft 馃槨

 17.   
  Andrevantoever's avatar

  Daan schreef, "Wat een domme strontreden zeg. Als een systeem die eisen gewoon aankan ga het dan niet expres afpakken omdat de uitgever zelf nog niet heeft ontdekt hoe hij wel 1080p op de andere console kan draaien."

  Klopt dit is echt gewoon pure bullschit van Ubisoft, dat de Xbox One het niet op 1080p kan draaien, nou jammer dan. Maar ga het op de PS4 dan A.U.B. niet terug brengen zodat ze beide gelijk zijn..

 18.   
  DonPulliany's avatar

  Dat had ik niet verwacht 馃檨

 19.   
  3333/3333's avatar

  Leukste schreef, "And so it begins…
  AC Unity: #PS4noparity hashtag blows Up."

  Haha, ineens overal ERommel’s op twitter. 馃槼

 20.   
  Leon 2.0's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Tuurlijk, want deze beslissing zal absoluut niet tot een enorme discussie leiden… 馃槼 "

  Jep. Exact volgens verwachting is inmiddels wel gebleken dat dit nog tot veel meer discussie heeft geleid dan wanneer er verschil in resolutie (of zelfs ook framerate) was geweest.

 21.   
  xkillcamx's avatar

  Tjah, PC gamers hebben daar geen last van ^^

 22.   
  Metalhead95's avatar

  Tjaa, Als je duizenden moneys in je pc steekt zal dat ook vreemd zijn als je er wel last van had eh. 馃檮