Dracula Untold onderdeel van Universals Cinematic Universe

Het zogeheten Cinematic Universe van Universal Pictures stond al enige tijd op de planning en zou oorspronkelijk van start gaan met de nog niet verschenen reboot van The Mummy, maar nu blijkt Dracula Untold al de eerste film te zijn. Inderdaad, de film die volgende week in de bioscoop verschijnt.

Universals Cinematic Universe zou in tegenstelling tot die van concurrenten Warner, Marvel en Sony niet bestaan uit de standaard superhelden maar volzitten met filmmonsters waar de studio al decennia de rechten op heeft. Dracula is daar één van en er zo zou er voor Dracula Untold op het laatste moment een extra scène zijn opgenomen, zodat Luke Evans ook in andere monster-films kan verschijnen.

Dankzij de toegevoegde scène zou de film later alsnog losgekoppeld kunnen worden van de Cinematic Universe van Universal Pictures, bijvoorbeeld wanneer de opbrengsten tegenvallen. Met een gemiddeld cijfer van een 5.3 uit 22 recensies op Rotten Tomatoes beloofd in ieder geval niet veel goeds. Laten we het er dus maar op houden dat Universal’s Cinematic Universe alsnog pas in 2016 start met de reboot van The Mummy.

Dracula Untold verschijnt volgende week donderdag, 9 oktober, in de Nederlandse bioscopen. Ook te zien in IMAX.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren