Robert Downey Jr. mogelijk toch in Iron Man 4

Het is nog altijd niet zeker of er nog een vierde Iron Man-film gaat verschijnen. Robert Downey Jr., die vier keer eerder in huid kroop van de superheld, liet eerder nog weten de rol niet meer te willen spelen na zijn 50ste verjaardag. Daar lijkt hij nu toch enigszins op terug te komen:

”Ik weet niet meer wat een hoofdrolspeler is tegenwoordig. Ik denk dat het altijd iemand is geweest die zijn eigen verhaal kan dragen. Ik denk ook aan hoeveel makkelijker het is om je te bedenken dat ik twintig jaar ouder ben dan de rest daar. Dat is hoe de cast eruit ziet. Ruffalo en ik zitten redelijk dicht bij elkaar qua leeftijd en Spader is een paar jaar ouder. Maar je weet wat ik bedoel.”
De acteur zal sowieso nog te zien zijn in de tweede en derde Avengers-films, want deze zijn al in zijn eerdere contract opgenomen. Maar over een vierde Iron Man-film zij hij het volgende:
“Daar wordt op een heleboel verschillende niveaus over gesproken nu. Voor mij komt het neer op de vraag wanneer mensen niet meer van een personage genieten. Op televisie is dat anders, daar kun je een lange levensduur verwachten vanwege de seizoenen, maar tussen films zit een twee of drie jaar durende pauze. Marvel blijft zijn productie maar verhogen en ik waardeer de manier waarop Kevin Feige en het creatieve team denken.

Dus het komt neer op een kwestie van, op welk moment kan ik nog een toevoeging zijn op wat ze maken en op welk punt krijg ik het gevoel dat ik zoveel tijd besteed aan de opnames en het promoten van deze films, dat ik niet meer de kans krijg om andere dingen te doen die goed voor ons zijn. Elk van die films wordt over twee jaar gemaakt en sommige mensen passen daar andere dingen in. Maar ik ben niet meer 42, ik word nu 50 en nu heb ik twee kleine kinderen in plaats van één en ook nog acht Team Downey projecten met mensen die geloven dat ik het geld van Warner Bros. niet zomaar uitgeef, maar dat ik het serieus neem. Tussen dat alles moet een balans gevonden worden.”

Denken jullie dat Robert in de toekomst echt afstand zou kunnen doen van zijn iconische personage en dat wellicht iemand anders hem op zal volgen? Of denken jullie dat hij toch zal zwichten onder de druk van de fans en nog een vierde stand alone film gaat maken? Laat het ons hieronder weten in de reacties.

De acteur zal op 23 april volgend jaar in ieder geval als Iron Man te zien zijn in Avengers: Age of Ultron.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren