PlayStation Plus-content oktober met o.a. DriveClub, Batman: Arkham Asylum en Spelunky

Een week later dan gebruikelijk mogen PlayStation Plus-abonnees ook in oktober weer een flinke lading aan nieuwe games verwachten. Ook deze maand bevat de Instant Game Collection weer de nodige Cross Buy-titels waardoor voor ieder platform ten minste drie titels beschikbaar zijn. Daarnaast bevat de PlayStation Plus-content de nieuwe PlayStation 4-game DriveClub als extraatje. De gratis Plus-versie van deze langverwachte racer van Evolution Studios bevat elf tracks met tien verschillende auto’s.

De reguliere content voor de PlayStation 4 bestaat daarnaast uit twee indiegames. Allereerst kan je aan de slag met het pittige Spelunky, dat eveneens gratis voor de PlayStation 3 en Vita beschikbaar zal zijn. De andere PlayStation 4-titel is de actie-RPG Dust: An Elysian Tail.

PlayStation Vita-eigenaren kunnen naast Spelunky ook aan de slag met twee andere titels. Voor Sony’s handheld zijn deze maand de strategische RPG Rainbow Moon geselecteerd, evenals de nieuwe indiegame Pix the Cat. Pix the Cat is een arcade game die eveneens voor de PlayStation 4 beschikbaar zal zijn.

Tot slot zijn er ook voor PlayStation 3-bezitters nog twee games die aan de Instant Game Collection toegevoegd worden. Naast Spelunky en Rainbow Moon mogen Plus-abonnees met een PlayStation 3 namelijk ook de klassieker Batman: Arkham Asylum gratis aan hun catalogus toevoegen. Dit geldt eveneens voor Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara, dat uit twee arcade hits (Dungeons & Dragons: Tower of Doom and Dungeons & Dragons: Shadow over Mystara) van Capcom bestaat.

Al deze bovenstaande games worden volgende week woensdag, op 8 oktober, aan de Instant Game Collection toegevoegd. Dit betekent ook dat de PlayStation Plus-games van september uit deze collectie verdwijnen. Je hebt dus nog tot 8 oktober om een gratis kopie van Velocity 2X, Sportsfriends, PlayStation All-Stars Battle Royale, Hoard, TxK en Joe Danger Vita te claimen.

  1.   
    PlaystationNation's avatar

    Driveclub yeahh !!! ๐Ÿ˜€

  2.   
    WoKingNL's avatar

    Mwah niet veel spannends deze maand.

  3.   
    Moon-Hero's avatar

    Nah ik hoopte op Black Flag…

  4.   
    mattioza's avatar

    Zijn niet meteen de games waar ik de komende nachten niet van ga kunnen slapen omdat ik ze nu nog niet (gratis) kan spelen ๐Ÿ˜ฎ Driveclub ga ik natuurlijk wel eens checken ๐Ÿ™‚

    Moon-Hero schreef, "Nah ik hoopte op Black Flag…"

    Hoopte ik ook, maar zal pas voor 2015 zijn vrees ik…

  5.   
    Daniel Z's avatar

    Weer een goede maand met DriveClub en Batman: Arkham Asylum. Die tweede sla ik echter wel over, want ben er nooit doorheen gekomen. Verder niet veel voor mij bij.

  6.   
    soldierarjan's avatar

    Driveclub ga ik zeker proberen al vind ik de beta van the crew ook heel erg tof en vooral met die grote wereld.
    En batman ga denk wel spelen als keer zin en tijd heb.

  7.   
    djonnieboy97's avatar

    Jammer dat batman alleen voor ps3 is ik zou hem liever voor ps4 hebben

  8.   
    Goldcobra's avatar

    Normaal zijn de PS Plus games ongeveer een jaartje oud, ik vind het een beetje apart dat ze nu opeens een 5 jaar oude game weggeven.

  9.   
    Daan's avatar

    DriveClub is ideaal om even uit te proberen voor ik overga tot het kopen van de volledige versie. ๐Ÿ™‚

  10.   
    nunen007's avatar

    DriveClub maar eens uit proberen volgende maand.

  11.   
    Rijstekorrel's avatar

    Daan schreef, "DriveClub is ideaal om even uit te proberen voor ik overga tot het kopen van de volledige versie. ๐Ÿ™‚ "

    Vind ik ook ๐Ÿ™‚

  12.   
    Master Messi's avatar

    Arkham Asylum?! Had dit niet Arkham Origins moeten zijn? Of krijgen we volgende maand Motorstorm als beste PS3 titel ๐Ÿ˜•

  13.   
    RenevdGijp's avatar

    DriveClub lijkt me wel aardig. Ben geen race fanaat maar ik speel vaak per console 1 a 2 racegames just for fun. DriveClub daarom maar eens proberen. En Spelunky lijkt me ook best aardig, veel goede dingen over gehoord.
    Merk wel dat het de PS3 line up me niet meer zo boeit (toch echt het Next Gen virus?)

  14.   
    Goregash's avatar

    Is de PS4 nou een Next-gen console of een Arcade emulator? Tot nu toe alleen maar shit games voor ps4 en allemaal uit de oude doos.

    Batman is de oudste game uit de serie en die komt 5 jaar na datum ineens vrij op de PSplus?

    Enige is Driveclub. Maar ja ik hou niet van gamen, dus weer deze maand vol met shit.

    Maar ja blijft een gratis service voor het betaald internet dat ik nodig voor mijn ps4

  15.   
    Humswa's avatar

    Driveclub ga ik sws proberen. De andere games zien er wel leuk uit. Altijd goed, games voor de Vita; Spelunky en Rainbow moon zien er grappig uit.

    En Batman voor de PS3, daar heb ik mijn PS3 voor laten staan!

  16.   
    Moon-Hero's avatar

    Driveclub is de game die ik duidelijk ga spelen uit dit lijstje! ๐Ÿ˜€