Wintereditie van EpiCon vervalt, evenement keert mogelijk niet terug

Leek het er eerst op dat EpiCon zo massaal bezocht zou worden dat het festijn in twee delen gesplitst moest worden, blijkt nu dat het tweede deel in zijn totaliteit gecanceld is. EpiCon maakte het jammerlijke nieuws zelf bekend op diens officiële Twitter-account. Geïnteresseerden die al een kaartje hadden gekocht, krijgen hun geld gewoon teruggestort.

Ook de bijbehorende website, EpiCon.nl, lijkt opgeschort te zijn, waarmee we moeten concluderen (de regels van het internet, immers) dat EpiCon bij dezen gewoonweg niet meer bestaat. GamersNET was uiteraard wel aanwezig op de ambitieuze debuuteditie van het evenement, waar we nog hoopvol spraken over EpiCon, mits er het een en ander anders opgezet zou worden. Bekijk ons videoverslag van EpiCon Summer 2014 hieronder:

  1.   
    Basman01's avatar

    🙁

  2.   
    Tom's avatar

    Is natuurlijk wel weer enorm zonde, want qua achterliggende gedachte was EpiCon veelbelovend: een clusterfuck aan verschillende nerds, cosplayers en geeks bij elkaar gebracht voor veel vertier. Jammer dat de uitvoering niet helemaal vlot verliep en de beursvloer zo karig gevuld was tijdens de zomereditie.

  3.   
    WoKingNL's avatar

    Hah, ik ben niet verbaast hierover na wat ik hoorde hoe de zomer editie was. Ik was uiteindelijk niet gegaan en een vriend van me zei dat er weinig aan was.
    Ik heb het idee dat ze of, het niet hadden moeten splitsen. Of er gewoon al teveel aanbod is aan conventies. Voor de Cosplay en Anime crowd is er in Nederland een Legio aan evenementen waar ik altijd veel plezier aan beleef. 🙂
    Kwa game conventies om echte groei te zien zou misschien first look wat meer moeten samenwerken met andere maar dat lijkt het ook niet te worden.

    Wel is er in Maart volgend jaar de eerste “Dutch comic con” Die ambitieus bezig is dus heb ik daar een kaartje voor gekocht. 😉

  4.   
    QTxJess's avatar

    Ik denk dat ze het opsplitsen beter niet hadden kunnen doen. Er zijn volgens mij veel mensen afgehaakt omdat ze juist een combinatie wilden, niet een zomer en winter editie.

    (Edit: wat hij zei :P)

  5.   
    WoKingNL's avatar

    12 seconden verschil sorry 😆