MoviesNET Terugblik: New Kids Turbo bereikt diamanten status


In MoviesNET Terugblik blikken we iedere dinsdag terug op een nieuwtje uit het verleden. Dit nieuwtje kan over van alles gaan, zoals bijvoorbeeld het overlijden van een acteur.

20 januari 2011: New Kids Turbo bereikt diamanten status
New Kids Turbo, de eerste film gebaseerd op de televisieserie New Kids, bereikt in een zeer korte periode de diamanten status. Deze status wordt bereikt wanneer er één miljoen mensen de Nederlandse film in de bioscoop komen bekijken. New Kids Turbo bereikte in maar liefst zeven weken dit hoge aantal. Destijds was dat de snelste film met meer dan één miljoen bezoekers. Helaas werd later dat jaar de status alweer afgepakt door de Gooische Vrouwen-film. Leuk weetje is dat deze twee films de enige films zijn met diamanten status zonder Carice van Houten. De lijst is sowieso maar erg klein:

– Zwartboek (2007) – met Carice
– Alles is Liefde (2007) – met Carice
– Komt een vrouw bij de dokter (2010) – met Carice
– New Kids Turbo (2011) – zonder Carice
– Gooische Vrouwen (2011) – zonder Carice

New Kids was een flinke hype van 2007 t/m 2011, vooral vanwege hun gedrag en grof taalgebruik. Na het vervolg op New Kids Turbo genaamd New Kids Nitro werd er besloten te stoppen op het hoogtepunt. Eind 2011 werd de stekker uit New Kids getrokken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren