De vrijdag box office in de V.S. van week 38

De belangrijkste nieuwe films in de Amerikaanse bioscopen zijn deze week The Maze Runner, A Walk Among the Tombstones en This Is Where I Leave You. Hoe goed zullen deze de concurrentie aan kunnen met de films die al draaien, zoals No Good Deed, Dolphin Tale 2 en Guardians of the Galaxy? Lees snel verder voor het antwoord!

De film die deze vrijdagavond het meest op wist te halen is niet bepaald een verrassing, dit is namelijk The Maze Runner. In deze film gebaseerd op een jongerenboek van James Dashner, wordt Thomas (gespeeld door Dylan O’Brien, bekend van Teen Wolf) midden in een doolhof gedropt, waar zich al een hele groep andere jongens bevindt. Hoe gaat hij hieruit komen? Klik hier voor een trailer. Deze film bracht vrijdag 11,3 miljoen dollar op en de schatting voor het hele weekend ligt op circa 33 miljoen dollar. Doordat ze het budget met 34 miljoen dollar beperkt hebben weten te houden is dit helemaal zo slecht nog niet. Het mag dan wel ongeveer de helft zijn van het openingsweekend van Divergent, dat eerder dit jaar uitkwam, maar is zeer vergelijkbaar met de resultaten van Ender’s Game vorig jaar. En pre-productie voor deel 2 is ook al onderweg, wat wel fijn is aangezien dit eerste deel een vrij open eind schijnt te hebben.

De tweede plek wordt bezet door Liam Neesons nieuwste misdaadthriller A Walk Among the Tombstones. Deze gaat over een voormalig agent (Neeson) die door een drugsbaron wordt ingehuurd om uit te zoeken wie zijn vrouw heeft vermoord. Bekijk de trailer hier. Deze haalde vrijdag 4,75 miljoen dollar op en zal over het hele weekend rond de 13 miljoen dollar uitkomen, wat nogal een tegenvaller is aangezien er van tevoren op een weekend van zo’n 19 miljoen dollar was gerekend. De film heeft, met wat overheidssubsidie meegerekend, zo’n 23 miljoen dollar gekost. Om winstgevend te worden heeft deze dus nog wel een flinke weg te gaan.

This Is Where I Leave You, de nieuwe komedie van Tina Fey, Jason Bateman en Jane Fonda, staat deze week op plaats drie. Het is hun overleden vaders wens dat al zijn kinderen een week lang onder één dak doorbrengen. Dit zorgt uiteraard voor de nodige problemen… Hier kunnen jullie de trailer bekijken. Deze film bracht vrijdag 3,85 miljoen dollar op en zal over het hele weekend op zo’n 11,7 miljoen dollar uitkomen. Deze film heeft zo’n 19 miljoen dollar gekost en zal als deze in de V.S. al winst wil maken dus minimaal 40 miljoen dollar binnen moeten halen. Anders zijn ze afhankelijk van de overzeese inkomsten, waar ze altijd maar een stuk lager percentage van terugzien.

Ondanks dat No Good Deed het deze week 60% slechter deed dan vorige week weten Idris Elba en Taraji P. Henson toch nog de vierde plek te claimen. Vrijdagavond leverde deze film 2,8 miljoen dollar op en zal dit weekend rond de 10 miljoen dollar uitkomen, voor een totaal van circa 40 miljoen dollar na zijn tweede weekend. Voor een film die maar 13,2 miljoen dollar kostte om te maken is dat bepaald niet slecht natuurlijk.

Op plek vijf vinden we Dolphin Tale 2 terug. Ook deze verloor veel ten opzichte van vorige week, namelijk zo’n 50%, om op een vrijdagavondtotaal van 2,1 miljoen dollar uit te komen en zo’n 9 miljoen dollar voor het hele weekend. Hiermee komt het totaal na dit weekend op zo’n 26,3 miljoen dollar. Aangezien het budget voor deze film zo’n 36 miljoen dollar was heeft deze dus nog wel een eindje te gaan voordat hij uit de rode cijfers komt.

Guardians of the Galaxy bracht vrijdag zo’n 1,38 miljoen dollar op en zal dit weekend zo’n 5,3 miljoen dollar opleveren, waarmee het de vierde plek op de lijst van meest lucratieve Marvelfilms in de binnenlandse box office van de V.S. overneemt van Iron Man 2, door de 312 miljoen dollar te passeren. Verder is het vermeldenswaardig dat Kevin Smiths nieuwste film Tusk, een horror over een journalist die wordt ontvoerd en langzaamaan in een walrus wordt verandert (klik hier voor de trailer) op zijn eerste avond 375 duizend opbracht en over het hele weekend rond de 1 miljoen dollar uit zal komen. Dit is niet slecht, aangezien de film slechts in 602 zalen draait.

Volgende week treden The Equalizer, The Boxtrolls en Pride aan om de strijd aan te gaan in de Amerikaanse box office. Hoe dit ze afgaat lees je natuurlijk weer hier, op MoviesNET!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren