Eindelijk komt er dan toch een film over Deadpool!

Enkele weken geleden werd er wat test-footage van Deadpool gelekt dat enkele jaren geleden was opgenomen. Het betrof een geanimeerd filmpje dat door Ryan Reynolds was ingesproken. En ondanks dat Fox het filmpje overal waar het werd aangetroffen z.s.m. weer liet verwijderen i.v.m. copyright (als je goed zoekt zul je het vast nog wel ergens kunnen vinden, en het is echt wel een komisch filmpje), zorgde het voor zoveel reacties op sociale media dat Fox nu heeft besloten om de geplande film eindelijk in productie te gaan nemen.

Ik zeg hier eindelijk omdat er al plannen zijn voor een Deadpool film sinds 2003 en zeker na zijn optreden in de film X-Men Origins: Wolverine uit 2009 werd er verwacht dat deze film er spoedig zou komen. Maar het heeft dus uiteindelijk nog 5 jaar geduurd voordat Fox het project het groene licht gaf. Wat op dit moment zeker is is dat Tim Miller de film gaat regisseren en dat deze in de VS uit zal komen op 12 februari 2016, waarmee het de eerste superheldenfilm van dat jaar zal worden. Ook wordt algemeen aangenomen dat Ryan Reynolds de hoofdrol zal gaan spelen, aangezien hij al jaren de studio zo ver probeert te krijgen om deze film te maken. Er is echter nog geen officiële deal gesloten, dus dit moet nog bevestigd worden.

Voor Tim Miller zal dit de eerste speelfilm worden die hij gaat regisseren. Ryan Reynolds kennen we natuurlijk allemaal van films als Van Wilder, Buried, X-Men Origins: Wolverine (waarin hij Wade Wilson, Deadpools alter ego speelde) en het hopeloos geflopte Green Lantern. Aangezien Deadpool één van de meest komische karakters uit het Marvel Universum is lijkt hij heel veel fans ook echt perfect voor de rol. Dit is wat de acteur zelf te zeggen had over het uitlekken van het filmpje:

The movie has been in a state of limbo for a while. There was such an overpowering reaction to the footage, you sort of feel like, ‘Oh, so we weren’t crazy for our reasons for loving this character, for loving this role.’ It’s interesting to see the power of the Internet. It’s awe-inspiring, actually. And it’s neat that Twitter and Facebook and Instagram can move mountains when used in the right way.

Deadpool is een erg populair Marvel karakter. Hij is een huurling en antiheld die net als Wolverine heel snel kan helen. Desondanks zit hij wel onder de littekens en daarom is hij vrijwel altijd van top tot teen bedekt in zijn karakteristieke zwartrode pak met masker. Hij maakt continu grappen en opmerkingen, hierin is hij zelfs nog erger dan Spider-Man, en spreekt in de strips tussendoor zelfs vaak tegen de lezer (dit noemen ze in het Engels “breaking the fourth wall”). Hierom wordt hij ook wel “the merc with a mouth” genoemd.

Tegelijk met dit nieuws bracht Fox wat wijzigingen aan in hun release agenda. Zo staat Assassin’s Creed niet langer voor 2015 gepland, maar is deze naar 2016 doorgeschoven. Dit is niet bepaald een verrassing, aangezien hier in een nieuwsbericht van vorige maand ook al over werd gespeculeerd. Ze liggen simpelweg te ver achter op schema om die datum van 7 augustus 2015 nog te kunnen halen.

Die datum zal nu door de reboot van de Fantastic Four in worden genomen, welke eerst voor 19 juni van hetzelfde jaar gepland stond. Na het succes van Guardians of the Galaxy in dat tijdvak deze zomer wil Fox volgend jaar proberen om hetzelfde trucje uit te halen en te profiteren van het gebrek aan concurrentie in de zomerperiode.

Tot slot kondigden ze aan dat de film Paper Towns, gebaseerd op een jongerenboek van John Green, van 31 juli 2015 naar 19 juni 2015 wordt verplaatst. Dit is hetzelfde tijdsvak waarin dit jaar The Fault in Our Stars, ook naar een jongerenboek van Green, het erg goed deed, en ze hopen uiteraard om dit succes volgend jaar nog eens dunnetjes over te doen.

Zijn jullie ook zo blij dat Deadpool eindelijk het groene licht heeft gekregen? Of kunnen jullie alleen maar denken aan het uitstel van de release van Assassin’s Creed? Laat het ons weten in de reacties!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren