Analist voorspelt pc als leidend platform in 2019

Tijdens het Games Retail 2020-evenement in Londen voorspelde marketinganalist Juniper dat de pc in 2019 het leidende en dus meest gespeelde gamesplatform zal zijn, voornamelijk in Groot-Brittannië. Dit baseert het bureau op een onderzoek dat is uitgevoerd, waarin geschat wordt dat de pc en consoles zo’n 41,2 miljard dollar zullen omzetten in het eerder genoemde jaar.

Juniper’s onderzoek voorspelt zelfs dat we in 2019 het einde van handhelds kunnen verwachten, omdat slechts 2% van alle gamers een dergelijk platform in bezit zal hebben. Daarnaast kunnen we rond die periode de nieuwe consoles van Microsoft, Nintendo en Sony verwachten, aldus het onderzoeksbureau Juniper.

Verwachten jullie de dood van handhelds en de opkomst van de pc zoals beschreven hierboven of heeft de toekomst iets anders voor ons in petto?

 1.   
  Moodey's avatar

  Maar tien keer zo duur als je een beetje kwaliteit games wilt.

 2.   
  Supermanneke's avatar

  Moodey schreef, "Maar tien keer zo duur als je een beetje kwaliteit games wilt."

  Dat is redelijk achterhaald. Games zijn over het algemeen goedkoper op PC, je hoeft niet extra te betalen voor internet toegang. En een degelijke PC (Met prestaties gelijk aan, of beter dan consoles) is qua kosten al niet veel duurder meer dan een console. Haal daar het prijsverschil voor games + de kosten voor het internet ervan af en het verschil in prijs is verwaarloosbaar. Dan is het gewoon persoonlijke voorkeur, lekker op de bank, of gewoon relaxt achter je PC.

 3.   
  Goldcobra's avatar

  Moodey schreef, "Maar tien keer zo duur als je een beetje kwaliteit games wilt."

  10x zo duur? Voor €500 heb je al een prima pc (beter dan een console waarschijnlijk), en de prijzen van PC’s worden steeds lager. Verder ligt de adviesprijs van games ligt bij launch al 10 euro lager, en dan heb je nog de Steam Sales, Humble Bundle, etc. Ook betaal je €50 per jaar voor PS Plus/Xbox Live (wat in 5 jaar dus al €250 euro is), en je kunt games eerst gewoon even downloaden om ze uit te testen voordat je ze koopt (en als je er niks an vindt, heb je jezelf weer €50 bespaard). En vergeet natuurlijk niet de vele goedkope indiegames en F2P games.

  That being said, er zijn genoeg redenen om een console te kiezen ipv een PC (heb zelf ook een PS4), maar geld is daar in deze tijd (naar mijn mening) niet een van.

 4.   
  Jonah's avatar

  Moodey schreef, "Maar tien keer zo duur als je een beetje kwaliteit games wilt."

  Ik ben het volmondig eens met Mejunior hierboven. Voor 400 euro heb je een PS4 en voor 900 euro heb je een PC die minimaal twee jaar lang alles kan draaien op de hoogste instellingen. De instap is duurder, maar op lange termijn ben je veel goedkoper uit.

 5.   
  Jelkey's avatar

  Moodey schreef, "Maar tien keer zo duur als je een beetje kwaliteit games wilt."

  Dit is een zeer kortzichtige en kinderachtige opmerking, die elke consolegamer aanhaalt, terwijl het helemaal niet klopt. En naast alle dingen die hierboven al gezegd zijn, is een pc zoveel méér dan alleen een gameplatform. Het dient ook als compleet mediacenter en tool voor werk/school en (creatieve) hobby’s.

 6.   
  OnOwned's avatar

  Dat van de handhelds geloof ik best want die verkopen nu ook heel slecht. Maar Pc groter dan alle consoles? De playstation 4 verkoopt als een trein en naarmate de tijd vordert word tie goedkoper net als de andere consoles. Sowieso vind ik het wel heel knap om te voorspellen wat mensen zogenaamd zouden willen over 5 jaar qua games.

 7.   
  FireBallz's avatar

  Geloof ik niks van. De handhelds was al een probleem, daar hoef je geen analist voor te zijn en de PlayStation 4 ontzettend goed. Over 3/4 jaar is er vast wel de PS5 uitgekomen ofzo dus staan ook meteen weer veel gamers klaar om die binnen te hengelen.

 8.   
  gamepower's avatar

  lijkt me allemaal wat overdreven, idd eens met de handhelds… maar ik geloof vooral niet dat de pc zal leiden, laat ons het niet over de prijs hebben dit zal +- op hetzelfde neerkomen! maar er wel een ander probleem waarom ook nu al uitgevers nu al minder games naar de pc of pas veel later uitbrengen! en dat is piraterij, laten we eerlijk zijn, iedereen weet hoe gemakkelijk het is om game illegaal binnen te halen, iedereen zal wel roepen ik doe dat niet, maar er zijn miljoenen mensen die het wel doen, daar lopen ontwikkelaars en uitgevers enorme bedragen mis ! daarom zie ik de pc niet zo vlug als leidend worden ! integendeel zelfs ik denk dat er steeds minder naar pc zal komen!

  je kunt wel zeggen je kan ook je ps of je xbox ombouwen, maar daar kunnen MS en sony veel meer op controleren, waardoor het ook VEEL minder gebeurd!

 9.   
  See4urSelf's avatar

  Wedje plaatsen Jonah? Ik denk dat dit in 2017/2018 al gebeurd 8) Kijk maar nieuwe markten zoals professioneel E-Sports. Voorbeeld: The International van Valve heeft 35 miljoen dollar opgebracht en het aankomende “World Championship” van League of Legends verwacht diezelfde cijfers binnen te halen. En dat zijn beiden ook nog een Free to Play titels. Met menig ontwikkelaar die zich in het MOBA vaarwater interesseert is het een kwestie van tijd voordat de focus van consoles switched. Dat gezegd hebbende, ben ik heel benieuwd hoe AAA-titels in dit plaatje gaan passen 🙂

 10.   
  mmx's avatar

  Ik weet het eerlijk gezegd niet het gaat zo snel met nieuwe ontwikkelingen dat het bijna niet meer bij te houden is .

 11.   
  Musicman88's avatar

  Zou weer eens tijd worden.