Nieuwe preview: Annabelle


Annabelle is een spin-off van de succesvolle horrorfilm The Conjuring uit 2013 die geregisseerd is door John R. Leonetti. Het vervolg The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist staat al gepland voor oktober 2015, maar eerst krijgen we nu een film over de pop Annabelle die in The Conjuring een (kleine) rol speelde. Het verhaal is net als bij The Conjuring gebaseerd op een zaak die is onderzocht door Ed en Lorraine Warren, een echtpaar wat onderzoek doet naar paranormale zaken.

De makers
Annabelle is een film van regisseur John R. Leonetti, producent James Wan en is geschreven door Gary Dauberman. Leonetti is ook de man achter The Conjuring, maar heeft daarnaast nog Insidious uit 2010 geregisseerd. Hij heeft dus al genoeg ervaring met het genre. Hetzelfde geldt voor product James Wan die met Saw, Dead Silence, Insidious: Chapter 2 ook al een stukje meer ervaring heeft opgebouwd. En ook hij heeft meegewerkt aan The Conjuring.

Het verhaal
Echtgenoot Johnny Gordon heeft voor zijn zwangere vrouw Mia, een liefhebster van antieke poppen, het perfecte cadeau gevonden. Een oude, zeldzame pop in een witte bruidsjurk genaamd Annabelle. Als er op een nacht ingebroken wordt door leden van een satanische sekte en het duo op gruwelijke wijze wordt aangevallen veranderd hun leven ingrijpend. De sekteleden hebben met hun actie een kwaadaardige entiteit gecreëerd die zich in Annabelle heeft gevestigd. Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen en worden experts ingeschakeld om de paranormale activiteiten te onderzoeken voordat er slachtoffers gaan vallen.


De acteurs
De hoofdrollen worden vertolkt door, typisch genoeg, Annabelle Wallis in de rol van Mia Gordon en Ward Horton als haar man John Gordon. Wallis heeft gespeeld in films als Body of Lies uit 2008 en X-Men: First Class uit 2011. Horton heeft onder andere een rol gehad in The Wolf of Wall Street, een film met Leonardo DiCaprio die begin dit jaar in Nederland uitkwam. Verder zien we Alfre Woodard (bekend van tv-series als Desperate Housewives en True Blood) als Evelyn, Eric Ladin (The Killing en Boardwalk Empire) als detective Clarkin, Brian Howe (The Pursuit of Happyness en Gran Torino) als Pete Higgins en Tony Amendola (The Mask of Zorro, The Legend of Zorro en Blow) als priester Perez.

Voorlopige conclusie
Een film met een kwaadaardige pop, waarvan je in eerste instantie niet snapt waarom mensen hem vanwege het engel uiterlijk in huis nemen, is natuurlijk niet perse iets nieuws. Ondanks dat het verhaal waarschijnlijk wat voorspelbaar zal zijn, zal de horrorliefhebber vermoedelijk niet teleurgesteld gaan worden. Dit aangezien de makers genoeg ervaring hebben in het genre om er een goede en enge film van te maken.

Annabelle zal vanaf 2 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren