Minecraft-mod Civcraft krijgt stand-alone release onder de naam Praxis

De gevallen waarin succesvolle mods uiteindelijk een eigen release krijgen, zijn momenteel nog op één hand te tellen, maar dat komt wellicht snel verandering in. De Minecraft-mod genaamd Civcraft krijgt namelijk een verschijning als de stand-alone game met de naam ‘Praxis’. Het is dat de bouwmarkt geen multinational is, anders voorspelden we een rechtszaak of twee.

Het actieve Civcraft is in wezen niet zo zeer een mod, maar meer een afzonderlijke Minecraft-server met opvallende regels. Binnen deze server draait het niet alleen om het minen en craften, maar ook het samen bouwen van een gemeenschap en een goed geoliede maatschappij. De server is zodoende een bakermat voor discussie, debatten en zelfs een vleugje politiek onder de spelers. Communiceren met medespelers is daarom cruciaal, anders stort wellicht de hele online maatschappij in elkaar.

Het team achter Civcraft heeft nu de studio [Redacted] Games opgericht en op de Civcraft subreddit aangekondigd aan Praxis begonnen te zijn. Het idee is hetzelfde, al wordt er nu aan een eigen, specifieke engine gewerkt om Praxis op te laten lopen. Civcraft en Praxis zullen dus naast elkaar bestaan, al beschrijft [Redacted] zelf Praxis ook als ‘de stand-alone Civcraft’.

De ontwikkelfase van Praxis is pas net begonnen, waardoor er nog geen beelden zijn van de game. [Redacted] raadt geïnteresseerde gamers aan om de subreddit r/Praxis te volgen voor alle komende updates over de nieuwe game.

 1.   
  Moodey's avatar

  Niet dat het speciaal is, sinds er toch al genoeg MC rip offs zijn

 2.   
  Thijs.'s avatar

  kunnen ze geen betere naam verzinnen

 3.   
  jessy123's avatar

  karwei hahahaha

 4.   
  Leukste's avatar

  Thijs. schreef, "kunnen ze geen betere naam verzinnen"

  ”jessy123″ schreef, "karwei hahahaha"

  Gamma

  Maar denk inderdaad dat de namen even op waren.

 5.   
  Ralph P Scene's avatar

  Leukste schreef, "

  ”Thijs.” schreef, "kunnen ze geen betere naam verzinnen"

  [quote=”jessy123″].."

  Gamma
  Maar denk inderdaad dat de namen even op waren.[/quote]

  Pssst vergeet hornbach niet