Robert Downey Jr. als Leonardo da Vinci in Assassin’s Creed-verfilming?

Volgend jaar augustus verschijnt de langverwachte game-verfilming Assassin’s Creed dan eindelijk in de bioscoop. Nu de release minder dan een jaar van ons verwijderd is begint de geruchtenmolen volop te draaien. Zo lijkt het erop dat we Robert Downey Jr. zullen terugzien als uitvinder Leonardo da Vinci.

Moviepilot weet dit weekend te melden dat onze enige echte Iron Man zijn handtekening zou hebben gezet voor een rol in Assassin’s Creed. Het verhaal zou daarnaast gebaseerd zijn op het tweede deel uit de game-reeks, waar de beroemde uitvinder te zien was naast Ezio Auditore.

Al geruime tijd is bekend dat niemand minder dan Michael Fassbender de hoofdrol van Desmond Miles op zich zal nemen, hij liet zich onlangs nog uit over de vraag of men trouw zou blijven aan de game. Hierop antwoordde hij als volgt:

Weet je, we willen zeker trouw blijven aan het spel. Er zit zo veel cools in het spel, dat we de overbodige luxe hebben om te kiezen wat we wel en niet kunnen gebruiken, maar willen ook een aantal nieuwe elementen introduceren en een aantal dingen die in de game voorkwamen op onze eigen manier interpreteren. De film komt er in ieder geval zeker, en we benaderen het dan ook als een film, niet als een videogame. Maar ik houd van de wereld in het spel. Ik speel weinig videogames, maar toen ik de mannen van Ubisoft ontmoette en zij me de hele wereld uitlegden en het idee van ‘DNA memory’, dan klinkt dat als een aannemelijke wetenschappelijke theorie. Ik dacht dat dit een behoorlijk filmische ervaring kan worden. We werken er in ieder geval keihard aan om er de best mogelijke film van te maken.
Vooralsnog blijft het speculeren of Robert Downey Jr. straks inderdaad in de film te zien zal zijn. Denken jullie dat hij een goede keuze is voor de rol van da Vinci? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Assassin’s Creed is vanaf 5 augustus 2015 te zien in de Nederlandse bioscoop.

Meer filmnieuws lees je natuurlijk op MoviesNET.nl.

 1.   
  Moodey's avatar

  De rol zal hem niet passen als ik eerlijk mag zijn.

 2.   
  Koen's avatar

  Wordt zeker weer zo’n veel te overdreven interpretatie. Ik ben geen fan 🙂

 3.   
  ShadyXL's avatar

  Moodey schreef, "De rol zal hem niet passen als ik eerlijk mag zijn."

  Dachten ze ook toen hij Sherlock Holmes zou spelen.

  Robert Downey Jr. is een van mijn favoriete acteurs, dus ik zeg er zeker geen nee tegen <3 Ik denk dat hij z'n rol als Leonardo Da Vinci wel goed zou kunnen vullen.

 4.   
  Moodey's avatar

  ShadyXL schreef, "

  ”Moodey” schreef, "De rol zal hem niet passen als ik eerlijk mag zijn."

  Dachten ze ook toen hij Sherlock Holmes zou spelen.
  Robert Downey Jr. is een van mijn favoriete acteurs, dus ik zeg er zeker geen nee tegen <3 Ik denk dat hij z'n rol als Leonardo Da Vinci wel goed zou kunnen vullen."

  Hij is ook een goede acteur, maar bij sherlock holmes was zijn uiterlijk zo aangepast dat het pastte, en ik zie hem nu echt als de acteur van Iron Man :p. But we'll see

 5.   
  tijn80's avatar

  Kijk zodiac of gothica maar eens. Dat zijn hele andere rollen

 6.   
  Andrevantoever's avatar

  Zulke rollen passen hem juist wel, hij kan daar (vind ik) heel goed in opgaan. Maar daarnaast zullen ze ook wel een redelijk salaris moeten betalen voor hem.

 7.   
  Mango0's avatar

  RDJ is wel een goede acteur en zijn vertolkingen zijn vaak dicht bij de waarheid. ik vind t niet zo’n probleem. ben wel benieuwd.