Robert Downey Jr. als Leonardo da Vinci in Assassin’s Creed?

Volgend jaar augustus verschijnt de langverwachte game-verfilming Assassin’s Creed dan eindelijk in de bioscoop. Nu de release minder dan een jaar van ons verwijderd is begint de geruchtenmolen volop te draaien. Zo lijkt het erop dat we Robert Downey Jr. zullen terugzien als uitvinder Leonardo da Vinci.

Moviepilot weet dit weekend te melden dat onze enige echte Iron Man zijn handtekening zou hebben gezet voor een rol in Assassin’s Creed. Het verhaal zou daarnaast gebaseerd zijn op het tweede deel uit de game-reeks, waar de beroemde uitvinder te zien was naast Ezio Auditore.

Al geruime tijd is bekend dat niemand minder dan Michael Fassbender de hoofdrol van Desmond Miles op zich zal nemen, hij liet zich onlangs nog uit over de vraag of men trouw zou blijven aan de game. Hierop antwoordde hij als volgt:

”Weet je, we willen zeker trouw blijven aan het spel. Er zit zo veel cools in het spel, dat we de overbodige luxe hebben om te kiezen wat we wel en niet kunnen gebruiken, maar willen ook een aantal nieuwe elementen introduceren en een aantal dingen die in de game voorkwamen op onze eigen manier interpreteren. De film komt er in ieder geval zeker, en we benaderen het dan ook als een film, niet als een videogame. Maar ik houd van de wereld in het spel. Ik speel weinig videogames, maar toen ik de mannen van Ubisoft ontmoette en zij me de hele wereld uitlegden en het idee van ‘DNA memory’, dan klinkt dat als een aannemelijke wetenschappelijke theorie. Ik dacht dat dit een behoorlijk filmische ervaring kan worden. We werken er in ieder geval keihard aan om er de best mogelijke film van te maken.”
Vooralsnog blijft het speculeren of Robert Downey Jr. straks inderdaad in de film te zien zal zijn. Denken jullie dat hij een goede keuze is voor de rol van da Vinci? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Assassin’s Creed is vanaf 5 augustus 2015 te zien in de Nederlandse bioscoop.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren