PlayStation UK-baas: Vita heeft zijn niche gevonden

Hoewel er de laatste maanden amper nog interessante big-budgettitels zijn verschenen voor de PlayStation Vita, maken steeds meer indiegames hun opwachting op Sony’s handheld. PlayStation UK-baas Fergal Gara gelooft dan ook dat de Vita nog lang niet ten dode opgeschreven is en dat deze nu eindelijk “zijn eigen niche” heeft gevonden.

Gara denkt dat de PlayStation Vita dit jaar een nieuw hoogtepunt zal bereiken met de aanstaande release van Minecraft:

It’s currently in year-on-year growth and enjoying a healthy year, and it’s about to hit its biggest and potentially most powerful release of the year, which is Minecraft. That could be an extraordinary release for Vita.
Gara erkent dat de PlayStation Vita veel concurrenten kent, maar volgens hem heeft het apparaat ondanks dat toch zijn eigen niche gevonden. Dat is deels te danken aan Remote Play:
We’re seeing a bit of reflected glory from PS4. So there is a traction in remote play, and we see the numbers there. But it’s more than that. It’s just found its niche. It’s not the biggest niche in the world, and we’ve been fairly open about talking about it entered a crowded landscape with many other devices providing some sort of handheld fulfilment. But for those who want that more specialist device and a more specialist experience, it does a damn good job, and therefore it trucks along quite nicely.
Geen ontzettend enthousiaste, maar wel eerlijke woorden van Gara. Ben jij het met de man eens, of zie je de Vita als een mislukking? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Daniel Z's avatar

    Ik vind de Vita geen mislukking, maar wel jammer dat de grote toppers nooit echt zijn doorgebroken en ook langzaam aan het verdwijnen zijn. Prima dat er indiegames verschijnen, maar zo nu en dan een grote titel doet het toch even goed voor de verkopen. Ik heb zelf nog genoeg games te spelen op het apparaat en kan het tijdelijk nog als tweede controller gebruiken, dus ik ben blij dat ik er al meer dan twee jaar eentje heb.

  2.   
    Thijs.'s avatar

    Daniel Z schreef, "Ik vind de Vita geen mislukking, maar wel jammer dat de grote toppers nooit echt zijn doorgebroken en ook langzaam aan het verdwijnen zijn. Prima dat er indiegames verschijnen, maar zo nu en dan een grote titel doet het toch even goed voor de verkopen. Ik heb zelf nog genoeg games te spelen op het apparaat en kan het tijdelijk nog als tweede controller gebruiken, dus ik ben blij dat ik er al meer dan twee jaar eentje heb."

    heb er zelf ook eentje, vind het een leuk ding, opzich de games die er op uit komen zijn tof, maar studios zijn bang om een vita game te ontwikkelen omdat ze weten dat het misschien wel neit verkoopt. helaas 🙁