Tom & Peters Hot Koffie Show: pc-gamers worden achtergesteld

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stelling van deze week:

Pc-gamers worden achtergesteld.

Tom & Peters Hot Koffie Show is natuurlijk ook te volgen via ons YouTube-kanaal!

  1.   
    HWSHHZ's avatar

    Laat ik dat toevallig nog hebben aangehaald vanmorgen bij het nieuws van de FIFA 15…

    demo…http://answers.ea.com/t5/FIFA-15/How-to-Change-of-Controls-FIFA-15-Demo/td-p/3482449

  2.   
    3333/3333's avatar

    Ben het oneens met de stelling.

    Pc gamers hebben toegang tot véél meer games, hogere framerates, hogere resoluties, mods, betalen véél minder geld voor games en dlc, kunnen kiezen tussen muis en toetsenbord, controller, stuur, joystick enzovoort. Hebben échte flightsims/racesims en vaak veel meer betrokkenheid tot een bepaalde community rondom een game.

    Dat we af en toe waardeloze ports krijgen *kuch ubisoft* is jammer, maar weegt in mijn ogen niet op tegen de voordelen die de pc mij als platform biedt.

  3.   
    Supermanneke's avatar

    Stelling: Je kan geen Skyrimoloog zijn als je Skyrim op de console speelt. Zonder alle leuke extra’s (mods) op de PC kan dat gewoon niet.

  4.   
    Musicman88's avatar

    @E Rommel: Dat de pc als platform meer mogelijkheden biedt is 100% waar, maar dat is de stelling niet. Juist omdat het voor pc gamers allemaal de mogelijkheid is om het groter, mooier en sneller te maken, maar het uiteindelijk gewoon niet gebeurt, doordat de consoles dan te zeer achterblijven.
    @Tom & Peter: Ben het ook oneens met het feit dat pc gamers alles downloaden en het daarom niet kan verschijnen

    neem bijvoorbeeld Destiny

    . Ik ga hier geen links plaatsen, maar je wil niet weten hoeveel verschillende versies er hier van al op de torrent site’s staan. Region free. Dus voor de consoles gebeurt het ook.
    Een echte gamer en zeker als je de game vet vindt, koopt de game gewoon. Niet alleen omdat het hoort, maar ook omdat je wil verzekeren dat de gamereeks en / of studio’s verantwoordelijk blijven bestaan en er meer en nog vettere games gaan verschijnen.

  5.   
    3333/3333's avatar

    Snap ik, maar dan krijg je wel weer dezelfde toestanden als pakweg 6/7 jaar geleden waarbij je ieder halfjaar een nieuwe videokaart moet kopen omdat de ontwikkeling zo hard gaan. Vind het juist wel prima dat het wat rustiger aan gaat, daarnaast gaat deze vlieger niet op voor pc exclusives en geldt het alleen voor multiplatform games.

  6.   
    Dannytjuh's avatar

    Ben ik het mee eens. PC gamers hebben te maken met DRM en vooral slechte ports. Vroeger, had je dit niet. Je kon gewoon Pacman (Get it? mijn rank.. Pacman..) spelen zonder gedoe en nu moet je een stom programma downloaden, code invoeren en hopen dat ie werkt.

  7.   
    WoKingNL's avatar

    Hoewel inhoudelijk er niet zoveel gebeurde vond ik het een geweldige aflevering jongens! haha vooral de editing richting het einde nadat peter zei multigamer was erg mooi 😆

    Stelling is voor mij ook een beetje moot aangezien ik ook een “Multigamer” (lol) ben maar vooral door alle crappy PC ports van console games merk je toch dat een game vaak gewoon maar met zo min mogelijk moeite naar de PC word gegooid. Aan de andere kant kunnen PC gamers tegenwoordig games voor de helft van de prijs van console games kopen en hebben we een legio aan games die niet op de consoles uit komen. Ik denk dat we er weinig aan kunnen doen zolang de consoles zulke ondermaatse hardware erin hebben zitten. In ieder geval is de nieuwe generatie in volle gang en zal er weer wat voortgang gemaakt worden. 🙂

  8.   
    Goregash's avatar

    Komt ook simpelweg door het geld. Playstation en Xbox hebben grote kluizen vol met geld en geven hier ook veel uit aan uitgevers om op hun console te komen. Gebeurt vaak dat dan iemand besluit ook een pc versie te maken omdat daar ook geld te vinden is, maar goedkope oplossing is een port. Daarbij is PC makkelijker te Piraten en loop je achter de feiten aan als je hardware niet op orde is. Over het algemeen zijn consoles nou eenmaal makkelijker om games op te maken.

    En wat E Rommel al zegt, PC heeft zo veel meer mogelijkheden en eigen exclusieve games dat ze niet zo moeten zeuren. Heb vorige week Dead Rising voor 20 euro gekocht (Steam 50) op console 60 (Next Gen console 70).
    Doe jij de rekensom maar xD Ik kan dus makkelijk 3 nieuwe pc games kopen voor 1 console game.

    Altijd wat te zeuren imo. Alle RTS, Sim en MMO’s zijn via de pc te doen en je hoort niemand op consoles zeuren. Komt een vette shooter uit (Destiny) en iedereen wordt gek. Dan wijzen ze ook weer naar ports (Niet alleen ubisoft, maar hun ports zijn wel afschuwelijk slecht op een paar na). Ik ben van mening, als een game gemaakt is op en voor een console. Speel het dan ook gewoon daarop.

  9.   
    Andrevantoever's avatar

    Wel weer lekker ge-edit Tom 🙂