GN Lunchtip: De wazigste Japanse shoot ‘em up-games


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Shoot ‘em ups zijn misschien wel de meest iconische games van een lang vervlogen tijd. Ze waren immens populair in de arcade-hallen en nu zijn er nog steevast aanhangers van het eens zo sterk staande genre. In Japan wisten ze over de jaren ook een aantal shoot ‘em up-games te produceren, al zijn ze soms wat… Eh… ‘Apart’.

Retro-held JonTron zocht een paar van deze opvallende Japanse schietspelletjes uit om eens uit te lichten, met hilarische resultaten:


Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar [email protected] en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Volg GamersNET en de GN Lunchtip tevens via Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! Hoed goed ken jij Metroid?.

Eet smakelijk!

  1.   
    Leukste's avatar

    Dat waren nogal aparte games. 😳