Nieuwe scriptschrijver voor Top Gun 2

Na de zelfmoord in 2012 van regisseur Tony Scott zag het ernaar uit dat er nooit meer een Top Gun 2 zou gaan komen. Hoewel schrijver Peter Craig al een begin had gemaakt met het script, trok Paramount door de tragedie de plannen terug voor het maken van een vervolg op de succesvolle film Top Gun uit 1986 met Tom Cruise.

Eerder dit jaar hebben de studio en producer Jerry Bruckheimer al aangegeven dat er toch een nieuwe film gaat komen en nu is bekend gemaakt dat er onderhandelingen bezig zijn met Justin Marks om het scenario te schrijven. Marks scheef de scripts van Street Fighter: The Legend of Chun-Li uit 2009 en voor de aankomende nieuwe versie van The Jungle Book, die geregisseerd wordt door Jon Favreau (nu in de bioscoop met zijn film Chef).

De volgende stap voor de studio is een regisseur vinden. Dit zal snel moeten gebeuren, want Paramount wil dat de productie van de film in 2015 gaat beginnen, zodat de film in 2016, 30 jaar na het uitkomen van de eerste Top Gun film, kan verschijnen. Tom Cruise zal uiteraard de hoofdrol van Maverick weer op zich gaan nemen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren