EA Sports schrapt NFL-speler uit Madden 15 na huiselijk geweld

Het zal je maar gebeuren: je maakt furore op de velden, je schittert in een game, maar na een moment van verstandsverbijstering is het over en uit. Dit overkomt NFL-speler Ray Rice, nadat onlangs een filmpje met schadelijk materiaal werd onthuld. EA Sports acht zich genoodzaakt om de speler per direct uit Madden 15 te slopen.

In het geruchtmakende filmpje is te zien dat Rice tijdens een uitje in een casino een vuistafdruk in het gezicht van zijn vrouw achterlaat. De Amerikaanse National Football League besloot hem direct voor onbepaalde tijd te schorsen en nu volgt dus ook EA met de verwijdering uit Madden 15. Het is voor het eerst dat een speler naar aanleiding van huiselijk geweld een onbepaalde schorsing vanuit de NFL krijgt opgelegd, maar ook dat een speler na de release van een game alsnog uit het bestand wordt gesloopt.

Schrijver Joris Luijendijk bracht ooit een boek uit met de titel “Een goede man slaat soms zijn vrouw”. Wordt Rice nu onterecht van zijn mannelijkheid beroofd of geven EA Sports en de NFL een goed voorbeeld voor de toekomst? Laat het weten in de comments.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  terecht, je slaat je vrouw niet

 2.   
  Dynastickiller's avatar

  Thijs. schreef, "terecht, je slaat je vrouw niet"

  helemaal gelijk

 3.   
  FireBallz's avatar

  Onzin, sommige voetballers doen ook vreselijk verkeerde dingen maar wat gebeurt mer met hun? Helemaal niks! Denk aan Suarez, Balotelli, Cantona en noem maar op. Btw het is niet mans als je je vrouw slaat. Hufter.

 4.   
  Fabianb's avatar

  ”JaChKa1802″ schreef, "Onzin, sommige voetballers doen ook vreselijk verkeerde dingen maar wat gebeurt mer met hun? Helemaal niks! Denk aan Suarez, Balotelli, Cantona en noem maar op. Btw het is niet mans als je je vrouw slaat. Hufter."

  Wat jij zegt slaat helemaal nergens op. Dus omdat het in een andere game simpelweg niet wordt gedaan moet het bij NFL ook maar niet gebeuren? Dit is juist een goede actie. Die gozer is echt een mafklapper. Je behandeld elkaar met respect, kan je dat niet, dan moet je ook niet opkijken dat je wordt verwijderd uit een game.

 5.   
  OnOwned's avatar

  verwijderen uit een game zou een van zijn minste zorgen mogen zijn. wat een kneus. wel goed initiatief van EA ik zou dan wel de lijn meteen doortrekken in toekomstige schandalen.

 6.   
  Disnoxxio's avatar

  Wat een ontzettende aparte vraagstelling in de laatste alinea, hoe kom je nou weer op zo’n verbinding met de/het game/incident.

  Ze moeten zorgen dat hij nooit meer de aandacht krijgt.