Gerucht: Microsoft wil nog deze week Minecraft-ontwikkelaar Mojang kopen

Via het Wall Street Journal is een zeer opvallend gerucht de wereld in gekomen. Volgens de betrouwbare Amerikaanse krant zou Microsoft namelijk interesse hebben in het aankopen van Minecraft-ontwikkelaar Mojang. Deze deal zou al in een gevorderde staat zijn, aangezien het mogelijk is dat de aanschaf van Mojang nog deze week wordt afgerond. In totaal zou Microsoft meer dan twee miljard dollar willen betalen voor de Minecraft-ontwikkelaar.

De reden achter de mogelijke aanschaf van het bedrijf van Markus ‘Notch’ Persson ligt natuurlijk voor de hand: Minecraft. Momenteel is deze game al meer dan 54 miljoen maal verkocht en dit aantal zal nog oplopen door de recent verschenen PlayStation 4- en Xbox One-editie van Minecraft. Buiten Minecraft heeft Mojang echter nog weinig laten zien en enkel de toekomst zal ons leren of het bedrijf ooit nog zo’n hit als Minecraft weet te produceren.

 1.   
  Daan's avatar

  Dan ben ik benieuwd hoe het met de ondersteuning zit met de PlayStation-uitgaves van Minecraft.

 2.   
  Overload14's avatar

  Daan schreef, "Dan ben ik benieuwd hoe het met de ondersteuning zit met de PlayStation-uitgaves van Minecraft."

  Dat was ook de eerste vraag die bij mij naarboven kwam.

 3.   
  3333/3333's avatar

  Lijkt me dat die ondersteuning gewoon door zou gaan. Als Microsoft eigenaar wordt hebben ze nog steeds belang in verkoopcijfers lijkt me, ook die van andere platformen dan de Xbox 360/One.

 4.   
  WoKingNL's avatar

  Geen idee hoe dit zich kan veroorloven in de kosten bijna iedereen heeft minecraft al. Ze zullen het merch gedeelte wel drastisch moeten aanpakken en minecraft servers voor cheap op azure laten lopen om het ooit terug te verdienen.

 5.   
  OnOwned's avatar

  Ik snap die hele minecraft hype niet, maar ja misschien heeft Microsoft een idee erachter. Scheelt dat hun ideeën zo goed zijn uitgepakt afgelopen twee jaar