Ondertussen op GNHQ: Peter pakt de Xbox One uit

Vorige week kwam de Xbox One uit, bijna een jaar later dan Amerika, Engeland en ons buurland Duitsland. Peter pakt de net aangekomen ”officieel Nederlandse” Xbox One Day One Edition uit. Daarnaast vergelijken we de console met die van Sony, de PlayStation 4.

 1.   
  WoKingNL's avatar

  Ik zit op het moment destiny te installeren op mn Ps4, eerste impressie is dat het alles drastisch verbeterd heeft tegenover de PS3 (Buiten de gigantisch slechte PS store maar die is iig sneller geworden..) Controller blijft net als toen ik em met jullie bij Sony gebruikte een goede bizarre verbetering tegenover de ps3 controller! Over een paar maanden haal ik een One erbij en kan ik ze vergelijken.
  Maar in het algemeen, fanboys stop met zeiken ze zijn allebei net zo cool! (Buiten de interface omdat ik geil op de metro interface van de One omdat ik windows phone heb 😉 )

 2.   
  Ralph P Scene's avatar

  vind bijde vet hekel aan fanboys die zeike dat de andere beter is…

 3.   
  Thijs.'s avatar

  game’s hunter schreef, "vind bijde vet hekel aan fanboys die zeike dat de andere beter is…"

  PS4 JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH PS4 OLE OLE OLE MASTER RACE #XBOXONEISFORFGTS EEEEEAAAAAAAAAAAAAH SONY SONY SONY

 4.   
  RikH's avatar

  PC JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH PC OLE OLE OLE MASTER RACE #XBOXONEISFORFGTS/#PLAYSTATION4ISFORFGTS EEEEEAAAAAAAAAAAAAH PC PC PC

 5.   
  Thijs.'s avatar

  nice xd

 6.   
  D_Dog's avatar

  Ik heb zowel de Xbox One als de PS4, en ik heb voor de Xbox One als main gekozen.
  Het grote hekelpunt voor mij is toch die PS4 controller met die pookjes. Waar die linker bij de xbox lekker dichtbij de ‘rand’ zit, is dat bij de PS4 een irritante dicht-bij-elkaar design. Natuurlijk hoort dat eigenlijk ook wel bij de Playstation, en dat heeft men altijd al zo, maar toch… het is niet je van het.
  Daarbij vind ik bij de Xbox One toch wel fijner dat er een ervaren en stabieler netwerk is.
  Ah fijn, ik heb dus ook de PS4. Die zal dan puur voor de exclusives zijn. 1 exclusives waar ik verschrikkelijk naar uitkijk is… No Man’s Sky. K W I J L GAME! 😮

 7.   
  Andrevantoever's avatar

  WoKingNL schreef, "eerste impressie is dat het alles drastisch verbeterd heeft tegenover de PS3 (Buiten de gigantisch slechte PS store maar die is iig sneller geworden..)"

  Ja dat is iets wat mij ook is opgevallen, en eigenlijk vindt ik dat wel een groot pluspunt. Ook omdat ik op de PS3 eigenlijk nooit in de PS store keek, maar nu ik wel Playstation plus moest halen beland ik toch wel vaker in de store. Dus dat zou ook wel een reden zijn om dat te versnellen.

  En wat Peter ook al zei, mijn vrienden hebben allemaal een playstation 3 en de meesten ook al 4 dus dat was wel een grote reden om de PS4 aan te schaffen.

 8.   
  3333/3333's avatar

  Het is dat ik er geen geld voor heb, maar ik raak steeds meer overtuigd om ooit eens een Xbox One te kopen. Ondanks dat het een bakbeest is vind ik het een mooi apparaat. En die controller, het blijft smaak, maar in mijn ogen is het de beste controller aller tijden.

  (Die Dual Shock 3 was inderdaad complete rotzooi, die nieuwe vind ik overigens niet heel erg veel beter)

 9.   
  Thijs.'s avatar

  gaaf shirt trouwens peter, van welke game is die eigenlijk

 10.   
  Leukste's avatar

  Vind de Xbox One er prima uitzien. Alleen had ik toen en nog steeds maar het geld om één console aan te schaffen. Ik heb nog een Xbox360 Elite staan die nog niet aan vervanging toe is. En aangezien ik ook al de rest van de Playstation reeks gekocht heb heb ik een PS4 aangeschaft. De PS Store is inderdaad behoorlijk verbeterd. Al heb ik de controller wel al 2 keer moeten opsturen voor reparatie/vervanging. De PS4 lijkt me niet kinderziekte vrij aangezien deze nog wel eens een disk random uitspuugt. Dus de Xbox One ziet er prima uit. Maar met een Xbox360 Elite kan ik denk ik voorlopig ook nog prima vooruit.

 11.   
  Moodey's avatar

  Ok, eerst wil ik zeggen dat ik mij afvraag waarom particulieren (dus niet gamersnet ofzo) beide consoles zouden kopen, terwijl ze beide bijna t zelfde kunnen (behalve als je console exclusives uberbelangrijk vind). Verder moet ik zeggen door mijn geschiedenis met Ps dat omdat ik die gewend ben gewoon op de fanboy manier beter vind. Objectief gekeken vind ik beide interfaces niet geweldig ofzo, en zie ik qua output niet veel verschil. Koop gewoon welke voor jou het lekkerst ligt is mijn mening.

 12.   
  Petor's avatar

  Thijs. schreef, "gaaf shirt trouwens peter, van welke game is die eigenlijk"

  Geloof het of niet, maar Wildstar!!! Vet shirt he?!

 13.   
  Leukste's avatar

  Moodey schreef, "Ok, eerst wil ik zeggen dat ik mij afvraag waarom particulieren (dus niet gamersnet ofzo) beide consoles zouden kopen, terwijl ze beide bijna t zelfde kunnen (behalve als je console exclusives uberbelangrijk vind). Verder moet ik zeggen door mijn geschiedenis met Ps dat omdat ik die gewend ben gewoon op de fanboy manier beter vind. Objectief gekeken vind ik beide interfaces niet geweldig ofzo, en zie ik qua output niet veel verschil. Koop gewoon welke voor jou het lekkerst ligt is mijn mening. "

  Die verschillen van beide console zelf zijn niet noemenswaardig. Tenzij je bij sommige games zo graag op 1080p moet spelen. Maar ook dat verschilt per game. En die discussie laat ik aan de experts over. Verder is het een kwestie van smaak en exclusives. Zoals je al zei.

 14.   
  Thijs.'s avatar

  Petor schreef, "

  ”Thijs.” schreef, "gaaf shirt trouwens peter, van welke game is die eigenlijk"

  Geloof het of niet, maar Wildstar!!! Vet shirt he?!"

  zeker tof! idd nooit gedacht dat die van wildstar zou zijn, ik hoorde trouwens op GN radio dat je van je gamers-shirt af wou, als ik jou was zou ik ze lekker blijven dragen, zijn zeker vet

 15.   
  gamepower's avatar

  D_Dog schreef, "Ik heb zowel de Xbox One als de PS4, en ik heb voor de Xbox One als main gekozen.
  Het grote hekelpunt voor mij is toch die PS4 controller met die pookjes. Waar die linker bij de xbox lekker dichtbij de ‘rand’ zit, is dat bij de PS4 een irritante dicht-bij-elkaar design. Natuurlijk hoort dat eigenlijk ook wel bij de Playstation, en dat heeft men altijd al zo, maar toch… het is niet je van het.
  Daarbij vind ik bij de Xbox One toch wel fijner dat er een ervaren en stabieler netwerk is.
  Ah fijn, ik heb dus ook de PS4. Die zal dan puur voor de exclusives zijn. 1 exclusives waar ik verschrikkelijk naar uitkijk is… No Man’s Sky. K W I J L GAME! 😮 "

  hier net dezelfde mening, xbox one is volgens mijn een veel completer console, ook kleine puntjes zijn belangrijk,
  de contoler, stabiel, beter overzicht en een super netwerk!
  ps4 word gebruikt voor de excl, spijtig genoeg heb ik er nog niet te veel moeten laten inglijden!
  maar dit komt wel hoop ik!!

 16.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Goede unboxing! 🙂

  Na 16 maanden in de pre-order, heb ik eindelijk mijn Xbox One Day One Edition in huis! Helaas heb ik vanwege een systeemfout geen Day One achievement gekregen dus moest ik contact opnemen met Misses Quinzel van Microsoft, hopelijk krijg ik binnenkort wel mijn Day One achievement binnen.