Gaat DC Comics zijn eigen Guardians of the Galaxy maken?

Guardians of The Galaxy van James Gunn heeft dit jaar bewezen dat we nog lang niet genoeg hebben van films die gebaseerd zijn op stripboeken. Wat deze film extra speciaal maakt is dat er karakters in spelen die nog niet bij het grote publiek bekend waren. Een figuur als Spiderman was bijvoorbeeld al een icoon voordat er een film over hem werd gemaakt.

Het gerucht gaat nu de ronde dat DC Comics in samenwerking met Warner Bros. ook een film wil gaan maken met daarin verschillende karakters die de meeste van ons nog niet kennen. Het zou gaan om de Legion of Superheroes.

De Legion of Superheroes is een superheldenteam uit de strips van DC Comics en verscheen voor het eerst in Adventure Comics #247 in april 1958. In deze strip wordt Superboy bezocht door drie tieners uit de 30e eeuw, die samen de Legion of Superheroes vormen. De sciencefiction verhalen van de groep spelen zich voornamelijk af in de 30e en 31e eeuw en vanaf september 1962 kreeg de Legion zelfs zijn eigen stripverhalenreeks. De reeks bevat veel superhelden en de groep werd regelmatig gewisseld en aangevuld.


DC en Warner Bros. hebben een tijd geleden al laten weten dat er tussen nu en 2020 maar liefst 10 nieuwe films gaan uitkomen. Het zou daarom zo maar kunnen dat dit Legion of Superheroes idee werkelijkheid gaat worden. De eerste nieuwe film die zal gaan uitkomen is Batman vs Superman: Dawn of Justice. Vanaf 26 maart 2016 zal deze in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren