Consumentenversie van Oculus Rift zal tussen 200 en 400 dollar kosten

Hoewel massa’s ontwikkelaars en enthousiaste gamers al tijdenlang aan het experimenteren zijn met de Developer-editie van de Oculus Rift, schittert een consumentenversie nog steeds door afwezigheid. Gelukkig vordert de ontwikkeling snel en als alles goed verloopt, moet het apparaat volgend jaar verkrijgbaar zijn. Maar zoals het nieuwe technologie betaamt, zal aan de Oculus Rift een flink prijskaartje hangen.

Hoewel Oculus Rift-baas Palmer Luckey aangeeft dat hij het apparaat zo goedkoop mogelijk wil houden, heeft Nate Mitchell, de mede-oprichter van Oculus Rift, door laten schijnen dat je voor de virtual reality-bril alsnog diep in de buidel zal moeten tasten:

We want to stay in that $200-$400 price range. That could slide in either direction depending on scale, pre-orders, the components we end up using, business negotiations.
Volgens Luckey zal de consumentenversie een 1080p-scherm bevatten en een verversingsratio hebben van 75Hz tot 90Hz.

Toen we jullie in april via de poll vroegen hoeveel je overhebt voor een virtual reality-bril, gaf slechts 17 procent van de stemmers aan meer dan 250 euro te willen betalen voor zo’n apparaat. Behoor jij tot deze groep? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  thijsknvb's avatar

  Beter ! Hopelijk kost hij 300 max want anders word het wel heel duur.

 2.   
  Thijs.'s avatar

  Ben niet van plan eentje te halen virtuele realiteit is leuk maar het mag van mij nog wel een stapje verder voordat ik zoiets zou kopen

 3.   
  gatemaster64's avatar

  Thijs. schreef, "Ben niet van plan eentje te halen virtuele realiteit is leuk maar het mag van mij nog wel een stapje verder voordat ik zoiets zou kopen"

  je moet het geld ook maar hebben.
  eerst maar eens genoeg sparen voor een ps4!

  als ik ooit op een dag aardig wat centjes over heb,dan zou ik het kunnen overwegen.

 4.   
  triggermike's avatar

  1080p ??? waar heb je dat van? de DK2 heeft dat nu en ze hebben belooft dat de consumer version een hogere resolutie zal hebben. waarschijnlijk die van galaxy note 4.

  Ik wil wel weten waar deze bron vandaan komt

 5.   
  3333/3333's avatar

  Dat is inderdaad verkeerd vertaald in dit nieuwsbericht.

  “The complete specs weren’t revealed, but he said there will be a “significant increase” from the latest dev kit and its 1080p display. ”

  Er wordt niet gezegd dat de consumenten versie 1080p krijgt. Er wordt gezegd dat de resolutie juist significant hoger zal zijn dan bij de huidige perskits.

 6.   
  Thijs.'s avatar

  gatemaster64″][quote=”Thijs. schreef, "Ben niet van plan eentje te halen virtuele realiteit is leuk maar het mag van mij nog wel een stapje verder voordat ik zoiets zou kopen"

  je moet het geld ook maar hebben.
  eerst maar eens genoeg sparen voor een ps4!
  als ik ooit op een dag aardig wat centjes over heb,dan zou ik het kunnen overwegen.[/quote]

  bij mij is het geld geen probleem, en als je nog een leuke ps4 bundle zoekt, op wehkamp.nl heb je een van destiny voor maar 390 (: