Unreal Engine 4 gratis voor studenten

Ontwikkelaar Epic heeft besloten om de Unreal Engine 4 gratis beschikbaar te maken voor universiteiten en scholen. Epic heeft de enorme bedrijfsstap gisteren bekendgemaakt.

Epic is zeer te spreken over hun beslissing en is er van overtuigd dat de Unreal Engine veel kan toevoegen aan het studieprogramma voor game-ontwikkelaars in opleiding:

This new initiative sets up the academic community to take advantage of everything game engine technology has to offer and be a part of game development in its purest form.
General manager Ray Davis geeft aan dat studenten een gigantische voorsprong hebben wanneer zij omgaan met de Unreal Engine. Zeker wanneer zij later in het stadium komen dat zij een baan moeten vinden:
Nothing is stopping students from honing the skills needed to enter the range of fields using Unreal Engine technology, from entertainment software and film to visualisation, healthcare simulation and military training. Students who know Unreal Engine technology have a huge advantage when it comes to job placement.
Studenten die aangesloten zitten bij de juiste opleiding moeten zich aanmelden voor een persoonlijk abonnement. Zij kunnen hier dus gratis gebruik van maken en krijgen de mogelijkheid om een commercieel product op de markt te brengen.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  dit is wel echt super vet, ben helaas geen game ontwikkelaar. maar volgens mij is dit een soort natte droom die uitkomt voor de gene onder ons die daar wel mee bezig zijn 😛

 2.   
  ckerigon's avatar

  mag wel gratis zijn, maar vond het altijd een hel om in UDK te werken op school… xD

 3.   
  dav1d's avatar

  Mooi, toen ik een paar jaar geleden op de Fontys een game design minor deed, ben ik halverwege uitgestapt omdat ik de minor niet serieus kon nemen. Men was bezig met Unity ( een van de eerdere versies mind you ). En analogie die ik zelf destijds maakte is alsof ik gewend was om met Lego Technic te bouwen, en opeens met Duplo aan de slag moest. Dit is dus een enorm mooie stap voor universiteiten en hogescholen. Met de unreal SDK was ik destijds dolgelukkig geweest.

 4.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Heb het doorgestuurd aan een vriend van mij die de opleiding Game developer doet. Hopelijk gaat het GLR ook aan de slag met de Unreal Engine. 🙂