MoviesNET Terugblik: Het overlijden van Philip Seymour Hoffman


In MoviesNET Terugblik blikken we iedere dinsdag terug op een nieuwtje uit het verleden. Dit nieuwtje kan over van alles gaan, zoals bijvoorbeeld het overlijden van een acteur.

2 februari 2014: Philip Seymour Hoffman dood gevonden
Op 2 februari kregen we te horen dat de acteur Philip Seymour Hoffman dood is gevonden in zijn appartement in New York. De oorzaak was op dat moment nog niet bekend, maar het bleek later om een overdosis heroïne te gaan. Er werd aangenomen dat het om zelfmoord ging. Het nieuwtje over het overlijden schokte de hele wereld, want waarom beslist een bekend acteur met zoveel talent een einde aan zijn leven te maken?

[Update 21:53 uur]
De politie van New York heeft bekendgemaakt dat Philip Seymour Hoffman is overleden aan de gevolgen van een overdosis heroïne. Zeer waarschijnlijk heeft de acteur dus zelfmoord gepleegd, maar een misdrijf wordt voor alsnog niet uitgesloten.

[Origineel bericht]
The Wall Street Journal meldt dat acteur Philip Seymour Hoffman vanavond dood is gevonden in zijn appartement in New York. De acteur is slechts 46 jaar geworden.

Hoffman kende we natuurlijk allemaal als Plutarch Heavensbee uit het recent verschenen The Hunger Games: Catching Fire. Ook speelde hij Truman Capote in Capote waarvoor hij een Academy Award won.

Geschreven door: Rodney Nijbacker op zondag 2 februari [origineel bericht]

Aankomende films met Philip Seymour Hoffman
Gelukkig mogen en kunnen we de aankomende jaren nog genieten van nieuw beeldmateriaal van Philip Seymour Hoffman, want hij heeft namelijk nog voor zijn dood enkele films opgenomen. Zo is hij te zien in de vorige week verschenen A Most Wanted Man en is hij te zien in de aankomende twee The Hunger Games-films.

– A Most Wanted Man (4 september 2014)
– The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 (19 november 2014)
– The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 (18 november 2015)

Top vijf films met Philip Seymour Hoffman
Als eerbetoon aan de overleden acteur had de MoviesNET-redactie één dag na overlijden een top vijf samengesteld met de vijf beste films van Philip Seymour Hoffman. Is dit ook jouw top vijf of heb je een ander lijstje? Schaam je niet en laat het ons weten in de reacties!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren