Gotham-serie exclusief naar Netflix

Een exacte datum is nog niet bekend, maar begin 2015 moet de serie Gotham zijn weg gaan vinden naar Video on Demand-dienst Netflix. De serie verteld het verhaal over het ontstaan van Batman en speelt zich af in Gotham City ten tijde van de ontmoeting tussen de jonge rechercheur James Gordon en de onlangs wees geworden Bruce Wayne.

In de toekomst zullen alle seizoen van de serie op Netflix verschijnen, direct nadat deze op televisie zijn uitgezonden, zo meldt Netflix ons middels een persbericht. Netflix en Warner Bros. Worldwide Television Distribution kondigden vandaag aan een wereldwijde overeenkomst te hebben bereikt om de serie in alle regio’s waar Netflix beschikbaar is aan te bieden.

De cast van de serie bestaat uit onder andere Ben McKenzie (Southland, The O.C.), Donal Logue (Sons of Anarchy, Vikings, Terriers), Jada Pinkett Smith (The Matrix Reloaded, Ali, Collateral, HawthoRNe) en Sean Pertwee (The Musketeers, Elementary, Luther, The Tudors). Het eerste seizoen van Gotham gaat op 22 september van start in de Verenigde Staten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren