Carice van Houten scoort hoofdrol in Book of Vision

Carice van Houten zal naast Gabriel Byrne te zien zijn in Book of Vision, het regiedebuut van de Italiaanse regisseur Carlo Hintermann, die hiervoor wel enkele documentaires heeft geregisseerd. Terence Malick zal als executive producer fungeren. Het scenario is geschreven door Hintermann en Marco Saura. De film zal Engels gesproken zijn en een budget van zo’n 9 miljoen dollar hebben.

Carice van Houten, samen met Famke Janssen waarschijnlijk de grootste filmster die Nederland de afgelopen twee decennia heeft voortgebracht, kennen we natuurlijk allemaal als Melisandre uit Game of Thrones, en van films als Black Book, Valkyrie en Repo Men. Gabriel Byrne kennen we van bijvoorbeeld The Usual Suspects en Vampire Academy. Leuk detail is dat hij ook de hoofdrol speelde in de serie In Treatment, een serie die een Nederlandse remake kreeg genaamd In Therapie, waar Carice van Houten ook in mee heeft gespeeld.

Book of Vision is een fantasy/mysterie waarin de geschiedenis van de relatie tussen dokter en patiënt centraal staat. Van Houten zal Eva spelen, een Italiaanse dokter die geschiedenis van geneeskunde gaat studeren aan het National Institute of Health in Bethesda, Maryland. Hier vindt ze informatie over een 18e-eeuwse dokter uit het Duitse plaatsje Halle, dat toentertijd in Pruisen lag. Gabriel Byrne zal de dokter gaan spelen, evenals Eva’s dokter in de tegenwoordige tijd.

De structuur van de film zal enige gelijkenis vertonen met Cloud Atlas, in die zin dat sommige personages uit het verleden en heden door dezelfde acteurs worden gespeeld, om aan te geven dat de daden van zo’n personage uit het verleden nu nog steeds van invloed zijn.

Citrullo, het filmmakerscollectief waar Hintermann toe behoort en dat één van de coproducenten is, is in de laatste fase van onderhandelingen met zowel een Italiaanse als een internationale distributeur. De opnames staan voor de lente van 2015 gepland en zullen voornamelijk in Duitsland plaatsvinden, met enkele draaidagen in de V.S. en Italië.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren