Nieuwe 3DS onderweg met tweede analoge stick

Nintendo heeft zojuist nieuwe modellen van de 3DS en de 3DS XL aangekondigd voor Japan. Eindelijk zal het bedrijf een tweede (kleinere) analoge stick toevoegen, maar er zullen ook twee nieuwe schouderknoppen worden toegevoegd (ZR en ZL).

Bovendien wordt het 3D-effect verbeterd, heeft het apparaat een langere batterijduur en een verbeterde CPU. Daarnaast biedt het apparaat ondersteuning voor nfc-technologie, wat betekent dat de eerder onthulde Nintendo-poppetjes zonder extra accessoire door de 3DS ingelezen kunnen worden.

[SCREENSHOTS]

Japan mag al aan de slag met de nieuwe apparaten vanaf oktober, wij Europeanen moeten zeker tot 2015 wachten. Een Europese prijs is dan ook nog niet bekend.

 1.   
  Goldcobra's avatar

  Zo, dus Nintendo luistert eindelijk. Alhoewel die thumbstick wel héél klein is.
  16000 Japanse yen is trouwens ongeveer 120 euro en 18800 is rond de 140 euro, maar waarschijnlijk zullen de prijzen hier wel anders zijn.

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Eindelijk, inderdaad. Die tweede analoge stick is wel echt heel klein, ben benieuwd of dat nu fijn speelt. Zal interessant worden om te zien hoeveel games er daadwerkelijk gebruik zullen maken van die tweede stick, aangezien niet iedereen met een 3DS er immers over beschikt (al kan je dat met een ‘gewone’ 3DS oplossen met die Circle Pad Pro oid)

 3.   
  ShadyXL's avatar

  Is die tweede analoge stick rechtsboven het onderste scherm? Die is wel ERG klein zeg o.o

 4.   
  Leukste's avatar

  Is die stick bedoelt voor je rechter pink? Ik kan me niet voorstellen dat de rechter analoge stick lekker te besturen is.

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Er komen hier dus ook spellen op die alleen op de nieuwe 3ds te spelen zijn

  http://www.gamer.nl/nieuws/497875/wii-game-xenoblade-chronicles-komt-naar-de-3ds

 6.   
  toqeer's avatar

  dit telt voor mij niet moeten ze gelijk doen toen die uitkwam niet bij de tigste versie,

 7.   
  svenysven's avatar

  Hahaha dat 2e stickie is wel erg klein xD

 8.   
  Fabianb's avatar

  Hahaha, 1 april? 😳