Gamersnet.nl

Onduidelijkheid over framerate pc-versie The Crew

Er is de laatste dagen nogal veel ophef ontstaan over de framerate van de pc-versie van The Crew. Toen bleek dat de beta van het spel gelockt is op 30fps, vroegen veel gamers zich af of dit in de uiteindelijke game ook zo zal zijn. Vervolgens bevestigde een Ubisoft-medewerker dat dit inderdaad het geval is, om optimale prestaties te waarborgen.

Ubi-Valentin liet op het officiële Ubisoft-forum weten:

The final game will run in 1080p with 30 frames per second on Xbox One, PlayStation 4 and PC, and will support up to 5760*1080p on PC for triple screen set-ups. Right now the team is focusing on providing an optimal experience for all players.
Een andere Ubisoft-medewerker meldde dat de framerate is gelockt om zo “optimale prestaties” te garanderen voor “een groot scala aan hardware”. Hij vertelde echter dat gebruikers die de slechtere prestaties voor lief willen nemen, de lock uit kunnen zetten.

De officiële community manager van Ubisoft spreekt deze berichten echter tegen. Volgens hem doet de ontwikkelaar keihard zijn best om 60 frames per seconde te garanderen voor de uiteindelijke versie The Crew. Kortom: veel tegenstrijdige berichten, maar welke is waar? We zullen het waarschijnlijk bij de launch pas zeker weten…