Saints Row-ontwikkelaar Volition onthult aanstaande vrijdag nieuwe game

Ontwikkelaar Volition leverde in augustus vorig jaar Saints Row 4 af en hoewel de studio sindsdien de nodige downloadable content voor de sandbox-game heeft uitgebracht, is het sindsdien vrij stil gebleven rondom Volition. Daar komt nu verandering in, want aanstaande vrijdag zal de nieuwe game van de Saints Row-ontwikkelaar onthuld worden. Dit blijkt uit de onderstaande omschrijving van een panel bij de PAX Prime in Seattle:

The developers behind the Saints Row franchise invite you to participate in a quiz show hour with Natalie Lander, the voice of Kinzie. At the end of the panel, we’ll show you exclusive gameplay, art, and details for an upcoming project from Volition.
In het verleden was ontwikkelaar Volition naast de Saints Row-games ook verantwoordelijk voor de Red Faction-games. De rechten voor deze franchise zijn na het faillissement van THQ echter opgekocht door Nordic Games, terwijl Volition zelf nu eigendom is van uitgever Koch. Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat we een nieuw deel in de Saints Row-franchise mogen verwachten.

 1.   
  3333/3333's avatar

  Laat het alsjeblieft een nieuwe Red Faction zijn, dat blijft toch een geweldige franchise.

 2.   
  WoKingNL's avatar

  Doe maar gewoon Saints row 5 😛 Hoewel red faction ook heerlijk zou zijn, alleen dan in de trand van Guerilla niet Armageddon.

 3.   
  Hitman047's avatar

  Meh. De rechten voor Freespace zijn tegenwoordig in handen van Interplay, en Nordic Games is eigenaar van de Red Faction IP. Beide partijen zouden in principe Volition kunnen vragen om een nieuw deel te ontwikkelen, maar dat moet Deep Silver dan weer goed vinden.

  En die staat waarschijnlijk niet te springen om hun belangrijkste studio een game voor een andere uitgever te laten maken.

  Ik ga er maar van uit dat het een nieuwe Saints Row is. 😉

 4.   
  WoKingNL's avatar

  Zou niet erg zijn ;D Erg genoten van Saints row 4.

 5.   
  3333/3333's avatar

  Ik vond Armageddon best wel tof, enige wat ontbrak was de mogelijkheid om de campaign in coöp te spelen. Maar het liefst zie ik ze terug gaan naar de roots van de franchise zoals in Red Faction 1 en 2. Op de PlayStation 2 was het altijd een aardige tegenhanger van Halo, maar momenteel zijn er weinig van dat soort games meer te vinden.

  Gewoon een rechttoe rechtaan first person shooter, zonder allerlei onzin als parcour/perks/upgrades etc.

 6.   
  Andrevantoever's avatar

  WoKingNL schreef, "Zou niet erg zijn ;D Erg genoten van Saints row 4."

  Ja ik ook, terwijl veel negatief waren over deze game. Wat volgens mij vrij onterecht was.

 7.   
  gatemaster64's avatar

  zou wel nice zijn!
  alleen pls geen aliens!
  sr4 is echt wel nice nog maar gewoon iets te overdreven!
  mijn favoriete sr game is sr2!
  vond de story gewoon echt nice,en tegelijkertijd kon je nog gekke dingen doen.
  sr3 story was ook nog aardig maar dat was eigenlijk alleen maar humor

 8.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Hopelijk wordt het Saints Row 5 en gaat de franchise niet nog verder dan al het over-the-top uit deel 4. Alsjeblieft zeg, zwevende marsmannetjes met superkrachten die een oorlog op de maan met de mensheid hebben, zo’n Saints Row game hoef ik echt niet! Na de fun uit Saints Row The Third en de verhaallende DLC’s en Saints Row 4 met de DLC’s ben ik wel klaar met alle gekkigheid. Hopelijk wordt Saints Row 5 onthuld en gaat het weer terug naar de oorsprong zoals deel 1 en 2 waren. Maar toen Volition vorig jaar zei dat de toekomst van Saints Row een hele andere richting op zal gaan, ( http://www.gamereactor.eu/news/82954/Next+Saints+Row+to+%22continue+in+a+different+direction%22/ )ben ik wel benieuwd hoe deel 5 gaat worden.

  Red Faction hoeft van mij niet, vond zowel Guerilla als Armageddon tegenvallen. Doe dan maar liever Saints Row of een geheel nieuwe franchise voor deze generatie consoles. 🙂