Hoofdrol Richard Pryor-biopic gaat naar Mike Epps

Lee Daniels, regisseur en producent, heeft bekend gemaakt dat comedian/acteur Mike Epps is gecast voor de hoofdrol in de Richard Pryor-film. Daniels, die al eerder Precious en The Butler regisseerde, zal nu samen met The Weinstein Company het leven van comedian Richard Pryor naar het witte scherm brengen. Volgens diverse bronnen zal de weduwe van Richard de productie voor rekening gaan nemen. Pryors dagboeken, die gebruikt zullen worden, geven de kijkers inzicht in Pryor’s briljante maar soms ook duistere geest. De definitieve keuze voor de hoofdrol bleek al snel te zijn gemaakt nadat Mike Epps een ijzersterke screentest neerzette.

Mike Epps is van oorsprong een stand-up-comedian maar het spelen van dramatische rollen gaat hem ook bijzonder goed af (Jumpin’ The Broom, Sparkle). Hij lijkt dus geknipt te zijn voor de rol. Epps zelf lijkt zeer vereerd te zijn met zijn nieuwe job.

I met Richard and felt like I was in Oz the whole time. It’s hard to describe what he means to me or any stand-up comic. You could say he’s paid the dues for everything we do up there.
Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door Oprah Winfrey via Instagram. Wat haar rol in het filmproces zal zijn, is echter nog onduidelijk.

And we’re off… Get ready y’all for #richardpryor @eppsie @oprah

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren