Minority Report wordt serie

Steven Spielberg gaat een serie maken gebaseerd op zijn film Minority Report uit 2002. Max Borenstein, bekend van de meest recente incarnatie van Godzilla, zal het script gaan pennen.

De originele film was gebaseerd op een verhaal van Philip K. Dick en had Tom Cruise in de hoofdrol. Hij is onderdeel van een speciale politie-eenheid, PreCrime, die met behulp van drie helderzienden moordenaars identificeert en arresteert voordat ze hun misdaden begaan. Het personage van Tom Cruise moet vervolgens op de vlucht slaan als hij zelf van een toekomstige moord wordt beschuldigd. De film was zijn tijd vooruit en introduceerde het grote publiek met de bewegingen die iedereen die een touchscreen heeft nu als vanzelfsprekend beschouwd (swipe, zoom in, zoom uit, etc.).

De serie zal zich waarschijnlijk gaan focussen op de PreCrime eenheid en de verwachting is dat Spielberg een grote naam zal vinden om de hoofdrol op zich te nemen, net zoals hij dat deed voor Extant, waarin Halle Berry de hoofdrol speelt. Er is al een show met een vergelijkbaar concept op tv, namelijk Person of Interest. Daarin probeert een klein team van experts moorden te voorkomen met behulp van een supercomputer die ze voorziet van een sofinummer dat van het slachtoffer of de dader kan zijn. De serie doet het redelijk goed, dus mogelijk dat er interesse is voor nog een serie met een vergelijkbaar concept.

Minority Report bracht wereldwijd 358 miljoen dollar in het laatje en ontving een Oscarnominatie voor beste geluidsbewerking. De film werd gedistribueerd door 20th Century Fox, maar het is nog niet duidelijk of Fox de eerste optie krijgt op de serie, die door Spielbergs Amblin Television geproduceerd zal worden.

Spielberg is momenteel bezig een nog naamloze film over de koude oorlog voor te bereiden, waarin Tom Hanks de hoofdrol zal spelen. Hierna zal hij zich bezig gaan houden met de verfilming van Roald Dahls BFG, of GVR zoals het boek in het Nederlands heet: de Grote Vriendelijke Reus. Maar hij zal waarschijnlijk ook nauw betrokken blijven bij de ontwikkeling van de Minority Report serie. Hij heeft nu ook al verscheidene series op tv die door hem zijn ge(co-)produceert, te weten: Under the Dome, Falling Skies, Extant en binnenkort Red Band Society.

Borensteins versie van Godzilla heeft wereldwijd al meer dan 500 miljoen dollar opgeleverd, wat heeft geleid tot het groene licht voor een sequel, die op 8 juni 2018 in de Amerikaanse bioscopen in première zal gaan. Op dit moment werkt Borenstein aan Skull Island en onlangs schreef hij Seventh Son, dat op 5 februari 2015 in de Nederlandse bioscopen zal verschijnen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren