Crystal Dynamics was ‘niet opzettelijk’ vaag over exclusiviteit Rise of the Tomb Raider

Op de Gamescom-persconferentie van Microsoft onthulde Crystal Dynamics trots dat Rise of the Tomb Raider exclusief naar de Xbox One komt. Wat de ontwikkelaar echter niet duidelijk vermeldde, was of het hier ging om echte exclusiviteit, of dat de game later tevens voor andere platformen zal verschijnen. Ook in latere berichtgeving bleef Crystal Dynamics vaag over dit onderwerp.

Dit leidde destijds tot veel verwarring en toen onlangs bleek dat de game slechts tijdelijk exclusief is, reageerden veel gamers kritisch. Zij beschuldigen Crystal Dynamics ervan dat het opzettelijk vaag is gebleven, om zo vals nieuws de wereld in te sturen.

In een officiële reactie laat Crystal Dynamics nu weten dat het nooit de bedoeling is geweest om verwarring te scheppen. Daar voegt het aan toe:

Our goal is to build the best game that we possibly can, and our relationship with Microsoft will help us realize our vision for the game. The Microsoft gamescom stage was a great place to make the initial announcement, but not necessarily to go into details.
Rise of the Tomb Raider verschijnt eind volgend jaar exclusief op de Xbox One en Xbox 360.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Niet opzettelijk? Hoe moeilijk is het om de woorden “Timed Exclusive” of “Coming first to Xbox” uit te spreken?

  Rise of the Tomb Raider verschijnt eind volgend jaar exclusief op de Xbox One.

  En voor Xbox 360. De game is Cross-Gen. 😉

 2.   
  WoKingNL's avatar

  Snap niet helemaal waarom hier zoveel commotie over is, het is business en dan zeg je niet tijdens de conferentie timed exclusive, de extra publiciteit erna door speculatie heb je er dan ook nog gratis bij. Ik denk dat squeenix in de long run er meer geld uit gaat trekken op deze manier. Tuurlijk is het niet fijn als je geen console gaat aanschaffen maargoed het blijven commerciële bedrijven.

 3.   
  gamepower's avatar

  WoKingNL schreef, "Snap niet helemaal waarom hier zoveel commotie over is, het is business en dan zeg je niet tijdens de conferentie timed exclusive, de extra publiciteit erna door speculatie heb je er dan ook nog gratis bij. Ik denk dat squeenix in de long run er meer geld uit gaat trekken op deze manier. Tuurlijk is het niet fijn als je geen console gaat aanschaffen maargoed het blijven commerciële bedrijven."

  +1 😉