Matthew McConaughey is gewild in Hollywood

Het is nog helemaal niet zo lang geleden dat niemand Matthew McConaughey serieus nam als acteur. Hij speelde eigenlijk in bijna iedere film hetzelfde type, namelijk een flierefluitende vrouwenversierder. Een paar jaar geleden besloot hij het over een heel andere boeg te gaan gooien. Hij besloot zich serieuzer met zijn vak bezig te gaan houden en kieskeuriger te zijn met welke rollen hij aannam. En met succes, want hij grossiert momenteel in awards en nominaties. Zo won hij dit jaar al een SAG, Golden Globe én Oscar voor zijn rol in The Dallas Buyers Club en heeft hij een Emmy-nominatie op zak voor True Detective. En plots staan de filmmakers in de rij…

Dit najaar zal hij eerst nog te zien zijn in één van de meest geanticipeerde films van dit jaar, namelijk Christopher Nolans sciencefiction spektakel Interstellar (bekijk hier de spectaculaire trailer), waarin hij buiten ons zonnestelsel een nieuw thuis voor de mensheid probeert te vinden. Momenteel is hij bezig met de opnames van Gus van Sants Sea of Trees, over twee vreemden die verdwaald zijn in een bos bij Mt. Fiji en samen een uitweg proberen te vinden. En dan zijn er nog geruchten dat hij ook in Magic Mike XXL te zien zal zijn. Maar dat is nog lang niet alles. Er zijn namelijk nog drie projecten waar zijn naam aan gelinkt wordt.

De eerste daarvan is The Company Man, dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Hierin gaat CIA agent Edwin Wilson kort na de koude oorlog achter vijandelijke linies om een wapencontract te regelen en om informatie te achterhalen voor de CIA. Hij maakte razendsnel carrière binnen “The Company”, totdat hun beleid werd gewijzigd en hij zonder pardon op straat werd gezet. Zelfs hierna ging hij nog gewoon door met zijn activiteiten en werd hiermee de grootste vijand van het parket van de openbare aanklager. Het management van de acteur benadrukt dat er nog geen overeenkomst gesloten is, maar er zijn wel al gesprekken geweest.

Het tweede project waarbij zijn naam wordt genoemd is een filmadaptatie die Warner Bros. maakt van Stephen King’s The Stand. Aangezien dit één van mijn favoriete boeken is ben ik hier persoonlijk erg benieuwd naar, hoewel ik ook moet toegeven dat ik niet denk dat dit verhaal in één enkele film gepast kan worden zonder grote, belangrijke delen ervan te moeten schrappen. In de jaren ’90 was hier ook al een heel behoorlijke miniserie van gemaakt die ik iedereen dan ook aan zou raden om eens te kijken. In dit verhaal wordt het grootste deel van de mensheid uitgeroeid door een griepepidemie, waarna de overlevenden in Noord-Amerika zich grotendeels concentreren in twee kampen. Eén van deze kampen wordt geleid door de duivelse Randall Flagg, die de laagste, slechtste, meest meedogenloze figuren om zich heen verzameld in Las Vegas met als doel om de machtigste groep te worden in Noord-Amerika. McConaughey zou mogelijk deze Randall Flagg gaan spelen, hoewel de regisseur, Josh Boone, zegt dat hij hem eerder als Stu Redman ziet, één van de belangrijkste “good guys” van het andere kamp. De kans is groot dat, als de film in zijn drukke schema past, McConaughey zelf mag kiezen welke rol hij wil spelen. Noem het maar één van de voordelen van een recent gewonnen Oscar.

Tenslotte is er dan nog Gold, waarvan de deal zo goed als rond schijnt te zijn. Deze film, die door Stephen Gaghan geregisseerd zal worden, is gebaseerd op het waargebeurde mijnschandaal van het mijnbedrijf Bre-X Mineral Corporation. In de jaren ’90 kocht dat bedrijf de rechten van een mijn in Indonesië, om er kort daarna achter te komen dat er een enorme goudvoorraad in de grond zit. Deze zal door Teddy Schwarzman van Black Bear Pictures worden geproduceerd, samen met Paul Haggis en Michael Nozik van Hwy61.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren