Testversie Windows 9 verschijnt al in september?

De meeste mensen zijn net trots dat ze Windows 8 op hun computer hebben geïnstalleerd, maar Microsoft werkt al druk aan een opvolger. En het lijkt erop dat deze dichterbij is dan je waarschijnlijk zou verwachten…

De website ZDNet heeft uit betrouwbare bron vernomen dat Windows 9 in de lente van 2015 zal verschijnen. The Verge beweert dat Microsoft het nieuwe Windows-besturingssysteem zal onthullen op 30 september en dat het grote publiek vanaf die dag meteen met een testversie aan de slag kan.

We weten nog niet veel over Windows 9. Wel is al bekend dat het Start-menu terug van weggeweest is. Het bevat dit keer een combinatie van de ouderwetse programmalijst en de Windows 8-achtige App-tegeltjes. Daarnaast biedt het OS ondersteuning voor moderne apps die draaien in de desktopmodus. Je hoeft dus niet meer constant te switchen tussen het Start-scherm en de desktop. Ook gaan er geruchten dat Windows 9 een desktopversie van Cortana zal bevatten.

Ben jij al toe aan Windows 9? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Sacul's avatar

  Dat wordt Windows 8 dus mooi overslaan. Ik installeer nog lekker Win 7 🙂

 2.   
  firehopper211's avatar

  Windows 7 vind ik tenminste nog lekker simpel. Modders die dit nog op hun computer systeem hebben staan, kunnen het waarschijnlijk nog zo ver uitbreiden, dat ze nog high-end games van nu en toekomstige kunnen spelen.

 3.   
  Moodey's avatar

  @Firehopper, Windows 8 neemt minder ram en cpu in gebruik dan Windows 7, dus in feite is win 8 beter voor gamen

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Moodey schreef, "@Firehopper, Windows 8 neemt minder ram en cpu in gebruik dan Windows 7, dus in feite is win 8 beter voor gamen"

  Niet alleen dat, Windows 8 heeft ook een snellere lees en schrijf snelheid. Dit zijn de 2 hoofdredenen waarom ik ben overgestapt naar Windows 8, die ik nu al onderhand al sinds release gebruik. Vooral met een SSD ga je er flink op vooruit. Maar wanneer in Windows 9 de startbalk volledig terug keert, dan stap ik over naar Windows 9. Die tegels en dergelijke gebruik ik toch allemaal niet, ik zit alleen op het bureaublad.

  Nu gaan mensen zeggen, ja maar met een SSD ga je ook op Windows 7 op vooruit. Dat klopt helemaal, maar Windows 8 geeft nog dat beetje extra. Ik merk duidelijk verschil, mijn PC is sinds Windows 8 vele male sneller als Windows 7. Het opstarten van mijn PC duurt 7 seconde. Mijn record was om binnen 14 seconde naar opstarten een rekening te betalen via telebankieren. 😆

 5.   
  3333/3333's avatar

  Windows 8 is inderdaad beter geoptimaliseerd voor gamen dan Windows 7. Al is het de interface van Windows 7 die veel gebruikers toch een stuk beter en prettiger vinden. Dat het (volwaardige) startmenu terugkeert in Windows 9 is een goede zaak.

  Als je van Windows 7 direct kunt upgraden naar Windows 9 zou ik het overwegen, anders blijf ik gewoon Windows 7 gebruiken.

 6.   
  mmx's avatar

  Ik gebruik al vanaf het begin 8.0 en ook direct 8.1 werkt best goed .Maar windows 9 ga ik zeker proberen maar niet tijdens de beta periode .

 7.   
  sthij's avatar

  Iedereen die op dit moment niet 8.1 heeft geinstaleerd moet even serieus na gaan denken want het is veel sneller :P.

  Voor mijn opleiding heb ik dual boot windows 7 en 8.1 en windows 7 is heeeeel traag.

 8.   
  NLkevvNL's avatar

  Sacul schreef, "Dat wordt Windows 8 dus mooi overslaan. Ik installeer nog lekker Win 7 🙂 "

  precies, heb ook nog steeds win 7, en die laat ik ook zo lekker draaien, werkt prima. hoef van mij geen win 8 of 9

 9.   
  PSPfreaky's avatar

  Hier ook nog Windows 7, terwijl ik op school maanden lang met Windows 8 heb gewerkt. Persoonlijk vind ik Windows 7 toch fijner.

 10.   
  fantasyfreak's avatar

  Vind Windows 7 hier ook prima 🙂 Heb bij m’n vriendin en andere mensen met Windows 8(.1) wel ClassicShell geïnstalleerd, maar ik ondervind zelf nog geen problemen verder met 7 dus voor mij hoeft 9 ook nog lang niet.

 11.   
  Rijstekorrel's avatar

  mmx schreef, "Ik gebruik al vanaf het begin 8.0 en ook direct 8.1 werkt best goed .Maar windows 9 ga ik zeker proberen maar niet tijdens de beta periode ."

  Ik gebruik ook 8.1 en werkt echt prima vele malen beter dan windows 7 en sneller, de metro zie ik niet eens bijna.
  Alleen als ik even snel iets wil openen typ ik het in metro in, dit is dus het zelfde als ik het in start menu zal doen in de zoekbalk.

  Windows 9 ga ik zeker proberen alleen niet p mijn eigen machine, ik draai hem eerst in vmware om te proberen.

 12.   
  sksk55's avatar

  ik heb zelf w8 en voor dat ik het had hoorde ik veel mensen klagen dat het niet fijn werkte op het begin gaf ik ze gelijk maar na een tijdje went het en werkt het zelfs fijn!