Voorlopige resultaten dit weekend in de Amerikaanse bioscopen

Deze week kwamen er verscheidene films uit in de Amerikaanse bioscopen waar veel van verwacht werd, maar die ook moesten concurreren met dé twee grote hits van dit moment, namelijk Teenage Mutant Ninja Turtles en Guardians of the Galaxy. Het gaat hier om The Expendables 3, Let’s Be Cops en The Giver.

Voor het tweede weekend op rij wint Teenage Mutant Ninja Turtles de strijd, met 8 miljoen dollar op vrijdag en een geschatte 26 miljoen dollar voor het hele weekend. Ook al staan ze voor de tweede week op rij op nummer één, toch is dit een tegenvaller voor de groene superhelden. Dit is namelijk een daling van 69% ten opzichte van vorige week terwijl er juist 135 locaties waren toegevoegd.

En wederom wordt de tweede plek bezet door Guardians of the Galaxy, met zo’n 7 miljoen dollar op vrijdag en een geschatte 23 miljoen dollar voor het hele weekend. Hiermee passeerden ze vrijdag de 200 miljoen dollar grens in de VS en zal de teller na zondag rond de 221 miljoen dollar staan. Met alle overzeese inkomsten erbij is het niet ondenkbaar dat ze uiteindelijk de magische grens van 1 miljard dollar zullen passeren. Sowieso is het al de meest succesvolle film van deze zomer die het budget van 170 miljoen dollar al lang en breed heeft terugverdiend.

Op een zeer teleurstellende derde plaats vinden we The Expendables 3 terug, met 5,8 miljoen dollar op vrijdag en een geschatte 15 miljoen dollar voor het hele weekend. Aangezien de film 190 miljoen dollar kostte om te maken, zelfs nog meer dan GotG dus, en de eerste twee Expendables-films respectievelijk 34,8 en 28,6 miljoen dollar opleverden in hun eerste weekend, zullen de makers hier uiteraard helemaal niet blij mee zijn. Het is natuurlijk de vraag in hoeverre dit kan worden gewijt aan de online gelekte digitale versie, of dat het publiek misschien enigszins genoeg heeft van de over-the-hill actiehelden en hun clichématige over-the-top verhaallijnen waarin alles om explosies en body counts lijkt te draaien. Gelukkig zal de film volgens schattingen internationaal nog zo’n 200 miljoen dollar ophalen, waardoor ze toch nog wel uit de kosten zullen komen.

Op plek vier staat Let’s Be Cops, met 5,6 miljoen dollar op vrijdag en zo’n 17 miljoen dollar voor het hele weekend, waarmee ze The Expendables 3 dus mogelijk zelfs nog voorbij zullen gaan! Niet slecht voor een komedie die voor nog geen 20 miljoen dollar is gemaakt. Fox zal dus wel in zijn nopjes zijn. Dit zou weleens tot een sequel kunnen leiden voor de twee sterren uit de Fox-serie New Girl.

En de hekkensluiter van de top vijf deze week is het deze week verschenen The Giver, wat toch wel enigszins teleurstellend is voor een film gebaseerd op een populair boek met een hele rits bekende namen: Jeff Bridges, Meryl Streep, Brenton Thwaites, Alexander Skarsgård, Katie Holmes, Odeya Rush en Taylor Swift om er maar een paar te noemen. Zij haalden vrijdag 4,7 miljoen dollar binnen en zullen over het hele weekend op circa 13 miljoen dollar uitkomen. Het budget hebben ze met zo’n 25 miljoen dollar beperkt gehouden, waardoor het met de internationale inkomsten mee waarschijnlijk toch nog wel uit de kosten zal komen. Voor wie meer wil weten over deze film, eerder vandaag hebben we hier nog een trailer van gepost.

De opleving in bioscoopbezoek die een paar weken geleden begon met de release van Guardians of the Galaxy lijkt ten einde te zijn. Deze week werd er namelijk weer enkele procenten minder verdiend dan vorig jaar rond deze tijd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren