Meer niet-Final Fantasy nummers te verwachten in Theatrhythm Final Fantasy

We zijn tijdens een interview met Ichiro Hazama, de producer van Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call, meer te weten gekomen over de toekomst van het Final Fantasy-gerelateerde ritmespel. Want hoewel de game spelers met memorabele nummers uit Final Fantasy-spellen aan de slag laat gaan, hoeft dit niet altijd zo te zijn. Hazama wist namelijk mee te delen dat hij zeker meer gastnummers van andere Square Enix-games zou willen toevoegen aan Curtain Call.

Ter ere van het 25-jarig jubileum van de SaGa-serie werd besloten destijds vier gastnummers toe te voegen als DLC en deze bleken ongekend populair in Japan. Nu is het de vraag of we meer van dat soort nummers kunnen verwachten en als het aan Hazama ligt is dat inderdaad het geval. Een vertaald stuk van ons interview luidt als volgt:

Toen we gastnummers van SaGa toevoegden, vanwege het vijfentwintigjarig bestaan van de SaGa-serie, was de respons overweldigend. De nummers stonden hoog in de lijst van meest gedownloade DLC van het spel. Hierna kwamen ideeen om meer nummers toe te voegen aan Curtain Call. Persoonlijk zou ik meer gastnummers willen toevoegen, maar ze moeten wel passen qua gameplay. In het geval van SaGa was het makkelijk, omdat de gameplay van de serie overeenkomt met Final Fantasy.
Eerder in het interview discussieerden we met Hazama over de toekomst van de reeks. In theorie is Curtain Call het eindstation van de reeks, aangezien nieuwe nummers simpelweg als DLC kunnen blijven worden toegevoegd. Zou een volgende logische stap niet een soort Square Enix: All-Stars kunnen zijn? Hazama gaf aan dat hij een dergelijke game zeker zou willen zien, maar dat dit moeilijk zou worden vanwege het gameplay-aspect. Meer nog dan zoiets zou een game van de grond af gemaakt moeten worden die dergelijke series goed moet kunnen vertegenwoordigen.

Hoe dan ook lijken de deuren naar meer niet-Final Fantasy nummers geopend en het is daarom afwachten of we inderdaad meer van dergelijke gastnummers kunnen verwachten. Om Curtain Call te kunnen spelen is echter ook nog geduld nodig, want wij kunnen de game pas over een maand in de winkels vinden. Verwacht echter binnenkort een preview op GamersNET, waarin je meer kunt lezen over het spel.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren