Square Enix en ontwikkelaar Remember Me maken Life is Strange

Na het interessante, doch niet bijzonder lucratieve, Remember Me, leek het alsof ontwikkelaar Dontnod Entertainment in zwaar weer verkeerde en failliet verklaard dreigde te worden. Dit blijkt niet geheel waar te zijn, want Square Enix en Dontnod Entertainment hebben de handen ineen geslagen om een geheel nieuwe game te ontwikkelen: Life is Strange.


In de game volg je Max Caulfield die vijf jaar niet haar thuis in Arcadia Bay, Oregon, heeft opgezocht. Wanneer ze echter thuis komt, ontdekt de meid dat Rachel Amber, een medestudent op school, verdwenen is. Wanneer Max met een oude vriend samenwerkt om de waarheid te achterhalen, blijkt ze de kracht te bezitten om de tijd terug te kunnen draaien.

Life is Strange moet in verschillende episodes uitkomen, waarbij elke chapter voortgestuwd wordt door de keuzes die je maakt in de vorige. Volgens Square Enix kun je Life is Strange daarom zien als een spel dat het butterfly effect uitbeeld. De game is deze week aanwezig op de Gamescom en staat gepland voor een release op de pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Thijs.'s avatar

  hmm kan best wat worden ben benieuwd

 2.   
  Rudizo18's avatar

  Klinkt we interesant

 3.   
  ShadyXL's avatar

  Ik vond Remember Me best tof, dus ik ben erg benieuwd naar hun nieuwe spel.

 4.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Remember Me was een erg toffe game die helaas heel veel mensen hebben gemist! Naar Life is Strange kijk ik zeker naar uit! 😀

 5.   
  DaxPg's avatar

  Een beetje ongerelateerd, maar Sqeenix gaat Sleeping Dogs remasteren voor de Xbone PS4 en PC. Er zijn natuurlijk geruchten over een tweede, en een remaster zou een goed marketing trucje kunnen zijn.

 6.   
  Mango0's avatar

  oh gaaf! toch even een kijkje nemen…

 7.   
  Clemie's avatar

  Lijkt me best wel vet! 🙂