Filmversie The Last of Us flink anders dan spel

De filmadaptatie van The Last of Us zal flink anders zijn dan het spel volgens scriptschrijver Neil Druckmann, die eerder ook het creatieve team achter het spel leidde. Er gebeurt simpelweg teveel in het spel, dat vijftien uur duurt, om dat allemaal in twee uur te kunnen passen. Hij wijdde hier over uit:

I’m in the middle of it now, and it’s been super difficult because there’s so much that happens in The Last of Us – even just in the cinematics – that can’t fit in a film, let alone all the gameplay in-between and dialogue.
Als je de game met een roman vergelijkt dan is de relatie tussen Joel en Ellie waar het allemaal om draait, aldus de schrijver. Hij is dus met die twee begonnen en heeft verder alles geschrapt, hoe moeilijk dat soms ook was.
Some parts will be similar to the game and some parts will be quite different, but it’s kind of interesting in helping me understand this other medium and its strengths compared to video games.

De film zal samen met Sam Raimi, bekend van Spider-Man en The Evil Dead, worden geproduceerd. Tijdens Comic-Con liet Druckmann weten dat hij een alternatief einde wilde schrijven voor de film, maar dat Raimi hem heeft weten te overtuigen dat toch niet te doen.

The Last of Us Remastered, welke een geüpdatete versie is van de 2013 versie, kwam laatst uit voor de PS4. In zijn eerste week stond hij al bovenaan de gaming chart.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren