The Last of Us-film wordt op bepaalde vlakken ‘flink anders’ dan de game

Het is inmiddels geen geheim meer dat er een verfilming komt van The Last of Us en de eerste details zijn ook al bekend. Zo weten we dat Neil Druckmann van ontwikkelaar Naughty Dog het script zal schrijven en Sam Raimi, bekend van de Spider-Man- en Evil Dead-films, de producerfunctie voor zijn rekening neemt. Ook is bekendgemaakt dat Maisie Williams, vooral bekend als Arya Stark in Game of Thrones, de rol van Ellie vertolkt.

Druckmann vertelde eerder dat de film het verhaal van de game zal volgen, maar nu komt hij daar enigszins op terug. In een interview vertelt hij namelijk dat fans geen één op één-overzetting moeten verwachten. De game duurt immers een uur of 15 en de film zal waarschijnlijk rond de 2 uur in de beslag nemen, dus er moeten wijzigingen gemaakt worden:

In two hours you can’t tell the same kind of story that you can in a game like The Last of Us, which is 15 hours. I’m in the middle of it now, and it’s been super difficult because there’s so much that happens in The Last of Us – even just in the cinematics – that can’t fit in a film, let alone all the gameplay in-between and dialogue.
Deze noodzaak om bondiger te zijn heeft er volgens Druckmann vooral toe geleid dat de focus meer op de relatie tussen Joel en Ellie is komen te liggen:
It’s been really difficult to cut certain things out, but what I’m starting to get this is really focused narrative that’s about these two characters. Some parts will be similar to the game and some parts will be quite different, but it’s kind of interesting in helping me understand this other medium and its strengths compared to video games.
De verfilming van The Last of Us zal waarschijnlijk op z’n vroegst vanaf 2016 op het witte doek te bezichtigen zijn.

  1.   
    Moodey's avatar

    Logisch, T zelfde geld voor boeken dus ja :p (Die ik overigens nooit lees)

  2.   
    G-6's avatar

    ik denk dat ze qua verhaal best wel een eind kunnen komen.

    Als ze zeggen dat de film circa 2 uur gaat duren en de cutsenes in de game (waar toch het grootse gedeelte van het verhaal in word verteld) 90 tot 100 minuten duren, dam zouden ze toch een redelijk deel van het verhaal in de film kunnen doen, maar dan zullem er vast nog wel dingen aangepast moeten woorden.

  3.   
    mmx's avatar

    Ik ben benieuwd wat het word

  4.   
    Moodey's avatar

    Alleen cutscenes is niet leuk, cutscenes zijn meestal rustige scenes en een verhaal heeft spanning nodig en de sprongen tussen de cutscenes moeten logisch zijn.

  5.   
    )GN(-Erik's avatar

    Zolang Ellie nog maar wel lesbisch blijft , maar voor z’n groot homofobisch publiek in Amerika zal dat wel niet meer zo zijn! 🙁