Ryse: Son of Rome komt naar pc

Ryse: Son of Rome, de game die vorig jaar exclusief voor de Xbox One werd uitgebracht, komt naar de pc. Dit heeft ontwikkelaar Crytek vandaag tijdens een persconferentie bekendgemaakt nadat zij een deal heeft gesloten met uitgever Deep Silver. Crytek zal verantwoordelijk zijn voor de digitale distributie van de game. Deep Silver verzorgt de fysieke distributie.

In Ryse kruipen spelers in de huid van Marius Titus, een Romeinse generaal. We volgen het complete leven van Marius en zien hoe hij van een schattig, Romeins jongetje uitgroeit tot de bloeddorstige leider van het Romeinse leger. Als generaal kun je grondsoldaten commando’s geven, maar je moet uiteraard ook vaak genoeg zelf het zwaard ter hand nemen. Hierbij worden bloed en geamputeerde ledematen niet geschuwd. Pc-gamers kunnen hun borst dus nat maken!

De pc-versie zal alle downloadable content bevatten die sinds de lancering van de game is uitgebracht. Bovendien wordt de game in een 4K-resolutie uitgegeven voor de pc. Ryse zag er al goed uit op de Xbox One, dus de pc-versie moet helemaal prachtig worden! Pc-gamers zullen nog even moeten wachten voordat zij het harnas van Marius kunnen aantrekken: de release staat gepland voor eind 2014.

 1.   
  thijsknvb's avatar

  Ik ben blij omdat ik op pc zit maar ik vind het ook jammer want hierdoor zullen veel mensen natuurlijk op hun pc blijven aangezien deze ook al naar pc komt en er een gerucht gaat dat Halo masterchief edition ook naar de pc komt. En dat zal Microsoft gaan voelen in hun verkoop aantallen.

 2.   
  Koen's avatar

  Ik denk dat niet veel pc gamers zin hebben in deze game πŸ™‚

 3.   
  sthij's avatar

  Als er nog veel meer exclusives op de pc komen gaat mijn one de deur uit voor een ps4 want dan is er geen reden meer om een xbox te kopen :P. Beetje jammer dit allemaal.

 4.   
  Hitman047's avatar

  ‘Exclusive’… Grinnik.

  Ik hoop dat we dit meer gaan zien deze generatie.

 5.   
  ShadyXL's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "’Exclusive’… Grinnik.
  Ik hoop dat we dit meer gaan zien deze generatie."

  Meer exclusives of meer console games die ook uitgebracht worden op de PC? Als het de tweede is, dan zeg ik daar geen nee tegen πŸ˜‰

  Nu zit ik wel te twijfelen, want ik was van plan om de game samen met een Xbox One te halen. Misschien toch maar voor de, wat betere, PC versie te gaan? 4K zal ik geen gebruik van maken, maar AA wel ^^

 6.   
  Tom's avatar

  Moet wel zeggen dat de game een grafisch pareltje was op de Xbox One. Neem aan dat mensen met een monsterlijke pc dan ook Γ©cht kunnen genieten van die brute graphics. πŸ™‚

 7.   
  gatemaster64's avatar

  thijsknvb schreef, "Ik ben blij omdat ik op pc zit maar ik vind het ook jammer want hierdoor zullen veel mensen natuurlijk op hun pc blijven aangezien deze ook al naar pc komt en er een gerucht gaat dat Halo masterchief edition ook naar de pc komt. En dat zal Microsoft gaan voelen in hun verkoop aantallen. "

  wat! halo naar pc!

  PLEASE MAKE IT HAPPEN! πŸ˜›

 8.   
  sksk55's avatar

  dit was een van ds redenen dat ik een xbox one wouw kopen maar dat hoeft nu niet meer πŸ˜‰

 9.   
  Hitman047's avatar

  ShadyXL schreef, "Meer exclusives of meer console games die ook uitgebracht worden op de PC?"

  Meer games die, na verloop van tijd, ook op andere platformen verschijnen. Ongeacht welke platformen.

  Ik heb een gezonde afkeer voor exclusieve games. πŸ™‚

  En indirect: Meer games waarvan de rechten in handen blijven van de ontwikkelaar. Laat ze lekker zelf beslissen wat ze er mee willen doen. Lang leve zelfpublicatie.

 10.   
  H4RDSTYLE's avatar

  4k support, LOL. Wordt gewoon een console port.