Elle Fanning gaat Mary Shelley spelen

Het gaat Elle Fanning voor de wind sinds haar rol in Maleficent. Later dit jaar zal ze nog te horen zijn in de animatiefim The Boxtrolls, en ze heeft een rol weten te bemachtigen in regisseur John Cameron Mitchell’s How to Talk to Girls at Parties, gebaseerd op een kort verhaal van Neil Gaiman en nu komen daar nog rollen bij in de films A Storm in the Stars en All the Bright Places.

In A Storm in the Stars zal ze in de huid kruipen van de 17-jarige Mary Wollstonecroft, die later eeuwige faam zou oogsten onder de naam Mary Shelley met het boek Frankenstein. De film is een romantisch drama en zal zich een jaar voordat ze haar beroemde boek schrijft afspelen en focussen op haar stormachtige liefdesrelatie met de dichter Percy Shelley. Het script is geschreven door Emma Jensen en de film zal geregisseerd worden door Haiffaa Al-Mansour, de eerste vrouwelijke regisseur uit Saudi-Arabië, bekend van Wadjda uit 2012. Het thema van deze film, namelijk een vrouw die tegen de heersende patriarchale cultuur in haar land in gaat, is deze regisseuse welbekend en zal haar vermoedelijk dan ook goed liggen. De opnames zullen naar verwachting in de loop van 2015 plaatsvinden.


Dan is er ook nog All the Bright Places, waarin Fanning de rol van Violet gaat spelen. All the Bright Places is een filmadaptatie van een boek voor jongeren, geschreven door Jennifer Niven. Het is haar debuutroman, welke vanaf 6 januari 2015 in de winkels verkrijgbaar zal zijn. Dat er nu al een filmadaptatie op stapel staat is dus best wel bijzonder te noemen en toont duidelijk aan hoe hoog de verwachtingen zijn. Het liefdesverhaal gaat over twee jongeren, de rouwende Violet en de depressieve Finch, die elkaar bovenop een klokkentoren ontmoeten terwijl ze zelfmoord overwegen. In plaats hiervan leren ze elkaar echter om te leven.

Ondanks dat ze pas 16 jaar is heeft Fanning al een indrukwekkende lijst films op haar palmares staan. Zo speelde ze o.a. in Super 8, Reservation Road, Deja Vu, Babel en de mini-series Taken en The Lost Room. Voor het einde van het jaar komen er nog drie films van haar uit: naast het al eerder genoemde The Boxtrolls zijn dit het sciencefiction actiedrama Young Ones en het biografische muziekdrama Low Down. Eén ding is zeker: deze duizendpoot hoeft zich voorlopig niet te vervelen!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren