Bill Murray wordt Baloo in Disney’s The Jungle Book

Enkele dagen geleden berichtten we hier over het casten van Christopher Walken en Giancarlo Esposito in de nieuwe Jungle Book film van Walt Disney. Daar vroeg ik me al af wie de stem van Baloo in zou gaan spreken. Dat is nu dus bekend geworden! Bill Murray’s stem zal door de nieuwe generatie voortaan geassocieerd worden met de joviale beer.

Bill Murray is de meest recente toevoeging aan de all-star cast en is onder andere bekend van Groundhog Day, Ghostbusters, Caddyshack, The Grand Budapest Hotel en… eigenlijk teveel om hier allemaal op te noemen. Ook heeft hij ervaring met het inspreken van stemmen van bekende en geliefde geanimeerde personages. Zo was hij in het verleden al de stem van Garfield in de gelijknamige films en van Badger in Fantastic Mr. Fox.

Persoonlijk vind ik Bill Murray een vrij verrassende keuze voor Baloo. Ik had eerder iemand met een dieper stemgeluid verwacht, zoals bijvoorbeeld John Goodman. Ben dan ook erg benieuwd naar het eindresultaat.


In Rudyard Kipling’s boek leren de beer Baloo en de panter Bagheera Mowgli de wetten van de jungle en beschermen hem tegen de tijger Shere Khan. Maar Baloo is uiteraard vooral bekend van het liedje The Bare Necessities, gezongen door Phil Harris. Hoewel de scene met Baloo in vermomming tussen de orang-oetans natuurlijk ook onvergetelijk is.

Eind vorig jaar konden jullie hier op MoviesNET al lezen dat Warner Bros. met zijn eigen Jungle Book-project bezig is, wat mogelijk is omdat Kipling’s boek ondertussen onder het publiek domein valt. Zij hadden eerder deze dag ook nieuws te melden, want zij hebben de releasedatum van het door Andy Serkis geregisseerde Jungle Book: Origins vastgesteld op 21 oktober 2016.

Disney’s The Jungle Book zal in 3D te zien zijn vanaf 9 oktober 2015.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren