Arya Stark in onderhandeling voor rol van Ellie in The Last of Us-film

Tijdens een panel op de Comic-Con werd voor het eerst gesproken over de verfilming van The Last of Us. Neil Druckman van ontwikkelaar Naughty Dog zal het script voor de film neerpennen en Sam Raimi, bekend van de Spider-Man- en Evil Dead-films, treedt op als producer.

Druckman vertelde dat Naughty Dog twee concepten van de film voorgeschoteld kreeg. De ene was afkomstig van Screen Gems-voorzitter Clint Culpepper en de andere kwam van Raimy’s hand. Volgens Druckman wist Raimi’s versie het meeste indruk te maken en dus ging Naughty Dog met hem in zee.

Raimi wil dat de film trouw wordt aan de game, maar vanwege tijdslimieten zullen er wel enkele onderdelen geschrapt moeten worden. Raimi wil echt het oorspronkelijke verhaal van de game aanhouden en hij heeft Druckman er daarom van weerhouden grote veranderingen aan te brengen. Ook wil Raimi dat de openingsscène van de film gelijk wordt aan de openingsscène van de game.


Momenteel wordt de cast samengesteld en de makers lieten weten dat ze momenteel in onderhandeling zijn met Maisie Williams, die vooral bekend is als Arya Stark in Game of Thrones. Als alles goed verloopt, zal zij de rol van Ellie vertolken. The Evil Dead-acteur Bruce Campbell zal hoogstwaarschijnlijk ook een rol krijgen.

Druckman heeft de taak om de regisseur en de acteur voor Joel uit te kiezen. Hij wil voorkomen dat de film “een slechte imitatie wordt van de game” en daarom is hij op zoek naar een acteur die een eigen interpretatie kan geven aan de rol van Joel.

Dit klinkt allemaal veelbelovend, maar helaas had Raimi ook slecht nieuws: de film zal waarschijnlijk pas over enkele jaren verschijnen. Toch wilde hij graag al op de Comic-Con met een onthulling komen. Meer informatie over het panel vind je op deze liveblog.

 1.   
  Sa.'s avatar

  De rol zou haar wel passen omdat ze al een best stoer meisje speelt in GoT

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Idd de soort van tomboy achtige rol dat hebben ze beide gemeen, Arya Stark & Ellie.
  Maar ik zie die actrice gewoon niet als onze Ellie, & Bruce Campbell als Joel al helemaal niet…
  beide te oud misschien?!

  Het liefste heb ik (hoe kan het dan ook anders) Ellen Page als Ellie en
  (ik heb meerdere kandidaten) Viggo Mortensen, Josh Brolin, Gerard Butler, of Bryan Cranston als Joel.

  Well, “Beggars can’t be choosers” zal ik maar zeggen. 8)

 3.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Arya Stark zal wel bij de rol passen, maar Noah Wyle, die Tom Mason in Falling Skies vertolkt vind ik beter bij Joel passen. Zeker met zijn Tom Mason baard. 🙂

 4.   
  Moon-Hero's avatar

  Inderdaad, de acteur van Tom Mason uit Falling Skies zou perfect passen bij Joel. Hij (Noah Wyle) heeft dan namelijk ook een soort gelijke karakter gespeeld, post-apocalyptische setting, dierbare verloren en is simpelweg gewoon: motherfucking awesome.