Tom & Peters Hot Koffie Show: Strategie-games zijn stervende

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stelling van deze week:

Strategie-games zijn stervende

  1.   
    mattioza's avatar

    Ik denk dat het te weinig mensen boeit… en de mensen die het heel wat uurtjes per dag spelen/gespeeld hebben zitten waarschijnlijk nog aan Age of empires 2 omdat er te weinig (positieve) veranderingen zijn in dit genre

  2.   
    Thundergamer's avatar

    Jullie negeren SC2. De eSports pro scene tijdens WoL was echt enorm, op Teamliquid.net waren er bijna elke dag ~15 streamers elk met ongeveer 5000 kijkers. Jullie hebben gelijk dat het nu met HotS iets vermindert is (prijzengeld, sponsors, tournamenten, kijkcijfers enz. zijn iets minder), maar het leeft nog echt wel door hoor (helaas zijn de meeste spelers naar LoL & Dota2 verhuist omdat daar de esports veel beter is; afgelopen week was een tournament op de voorpagina van espn). Maar dood is het niet!!! Als Blizzard LotV niet verkloot en het een beetje goed hypt verwacht ik dat veel mensen weer terug zullen keren naar SC2.
    Het annuleren van C&C generals 2 was enorm jammer inderdaad, maar nu is Civ5 weer populair denk ik 😳

  3.   
    Supermanneke's avatar

    Goed… Eerste reactie voor mij vanaf m’n telefoon (Uiteindelijk vanuit de app maar gewoon naar website gekopieerd… Te lange reactie ^^) … Hekel aan het toetsenbord, klote om een groot verhaal te typen. Maar goed, het onderwerp. Strategy games. Leuk, groot fan van. Weetnietzogoedwatikmoettypen… Er is natuurlijk nog Starcraft, daar zit basebuilding in. Helaas is het een onderdeel van de game waar vrij weinig diepgang in zit. Je kan niet lekker gaan turtlen ofzo. Ik speel met vrienden nog wel vaak games als Civ, COH en Anno maar games als C&C, AoE 1&2&Myth, Rise of Nations of Empire Earh zijn er helaas niet meer. De latere versies van genoemde games zijn vaak om te huilen. Het lijkt inderdaad dat de toekomst van dit soort games bij Indie devs ligt en niet meer bij de originele franhises. Ik zou mensen graag willen wijzen op de game 0 AD. ’t Is een gratis game die veel weg heeft van AoE, de game is wel nog ver van af… Ook is er tóch misshien nog hoop bij Microsoft voor AoE of RoN. Als ik me het mij goed herinner waren ze daar op zoek naar developers voor een ‘established RTS franchise’. Time will tell what will happen to basebuilding RTS games.

  4.   
    soldierarjan's avatar

    Ik ben een groot fan van de rts serie vooral de oudere games ervan die zijn nog echt goed en vooral dat je eerst echt uren basis kon bouwen en dan tegenstander met je leger ging vernietigen.
    Voor mij is total annihilation nog steeds de beste rts die game die was zo goed gebalaceerd.

  5.   
    Jarek's avatar

    Jammer maar waar.
    Ik hield vroeger ook erg van het genre maar het kan me op het moment niet meer boeien omdat er inderdaad erg weinig leuke RTS games zijn uitgebracht de laatste jaren.

    Microsoft heeft echter wel een goede poging gedaan om HD edities van Rise of Nations en Age of Mythology uit te brengen, maar na twee week kon ik geen match meer vinden omdat er te weinig mensen waren.

    Ik ben het met mattioza eens, ik denk dat het genre de mensen niet meer weet te overtuigen na zoveel droge jaren.
    Ik denk dan ook dat een nieuwe RTS-serie minder zal gaan verkopen dan bijvoorbeeld een Age of Empires 4 of Age of Mythology 2, met de nodige vernieuwingen uiteraard.

  6.   
    xizaaR's avatar

    Ja mijn stelling! Was fijn om te horen dat ik niet de enigste ben die met dit gevoel zit, en dat ik ook niet de enigste ben die met smacht wacht op een nieuwe AoE of C&C!

  7.   
    WoKingNL's avatar

    Helemaal mee eens jongens, Tom je bent de held van de week! Kreeg instant kippevel van dat stukje waar kane terug komt als ze hassan executeren GE-WEL-DIG! PEACE THROUGH POWER! 😀

  8.   
    Andrevantoever's avatar

    Red Alert 2 en Yuri’s Revenge speel ik nog steeds en kan echt geen genoeg krijgen van deze games !