Apple boekt recordomzet in derde kwartaal

Korte tijd leek het bergafwaarts te gaan met elektronicagigant Apple, maar inmiddels zit het bedrijf weer helemaal op het goede pad. Tijdens het derde kwartaal van het fiscale jaar 2014, dat eindigde op 28 juni, boekte Apple namelijk een recordomzet van 37,4 miljard dollar. Wanneer je hier alle kosten van aftrekt, houd je een niet-bescheiden winst over van 7,7 miljard dollar.

Apple verkocht gedurende de drie maanden maar liefst 35,2 miljoen iPhones en 4,4 miljoen Macs, wat in beide gevallen meer is dan vorig jaar. De verkoopcijfers van de iPad en iPod namen wel af: deze bedroegen respectievelijk 13,27 miljoen en 2,92 miljoen. Apple-baas Tim Cook vertelt enthousiast:

Our record June quarter revenue was fuelled by strong sales of iPhone and Mac and the continued growth of revenue from the Apple ecosystem, driving our highest EPS growth rate in seven quarters. We are incredibly excited about the upcoming releases of iOS 8 and OS X Yosemite, as well as other new products and services that we can’t wait to introduce.
Hoeveel Apple-producten heb jij in huis? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    nick1295's avatar

    Bij mij thuis zijn er geen Apple producten. De kwaliteit en moeite die Apple in zijn producten is zeer mooi, maar daar zit ook een negatieve kant aan, de prijs. Hoe graag ik ook een iPhone zou willen ik zou er niet zoveel geld voor uitgeven. Dat veel mensen toch voor Apple kiezen kan ik zeker begrijpen.

  2.   
    3333/3333's avatar

    Apple nieuws op een gaming site, blijft toch een beetje een aparte bedoeling. 😆

  3.   
    Thabigmanx's avatar

    Apple nieuws op een gaming site? apple console confirmed

  4.   
    Daniel Z's avatar

    Heb zelf een iPod Classic en een iPhone 4S. Horen bij de beste producten die ik bezit, vind ik zelf. Zou graag nog een iMac of een Macbook willen, waar ik ook ooit zeker voor ga sparen. Ik ben Windows al jaren schijtzat.

  5.   
    Petor's avatar

    Uhm, alles wat stroom en internet gebruikt heb ik van Apple, mits ik er niet op hoef te gamen ;-).

    Voor werk en dagelijkse dingen wil ik nog steeds niet anders (al bevalt Windows Phone me ook enorm)

  6.   
    Ralph P Scene's avatar

    appel overpriced merk..

  7.   
    JV0472's avatar

    Daniel Z schreef, "Heb zelf een iPod Classic en een iPhone 4S. Horen bij de beste producten die ik bezit, vind ik zelf. Zou graag nog een iMac of een Macbook willen, waar ik ook ooit zeker voor ga sparen. Ik ben Windows al jaren schijtzat."

    Hier kan ik mij volledig in vinden. Ik zeg niet dat windows 8 per definitie slecht is; de nieuwe koerswijzigingen voor een OS voor dekstop, laptop, tablet & gsm is allemaal mooi en aardig. Het werkt en komt gewoon helemaal anders over dan het goede vertrouwde windows 7 (dat ikzelf beschouw als beste MS OS); maar dit kan ook aan mijzelf liggen en is gewoon mijn mening. Ook heeft windows net als android last van hardnekkige fragmentatie; er zijn duizenden hardwarecombinaties waardoor een ‘rocking stable’ ervaring voor niet-geavanceerde computergebruikers moeilijk is te garanderen. Bij Apple is het OS en de gekozen hardware 2 handen op 1 buik en net daarom werkt het zoveel efficiënter en zijn ze in staat zo’n drastisch verschil in batterijduur te halen in vergelijking met een windows laptop! Zelf beschik ik over een imac voor muzikale doeleinden (ik ben drummer) en in het begin is het wel wennen maar eenmaal je overweg kan met OS X wil je niet meer terug. Jammer genoeg heeft OS X geen DirectX en geavanceerde gaming support zoals windows waardoor je niet anders kan dan een windows tower bouwen als je high end wil gamen op de PC. Verder heb ik nog een iphone 5 en had ik een ipad mini maar die heb ik verkocht aan mijn broertje want van een tablet maak ik niet egt veel gebruik.

  8.   
    3333/3333's avatar

    Ik ben zelf ook geen fan van de Windows 8 interface, geef ook nog steeds de voorkeur aan Windows 7. Maar wat optimalisatie betreft is Windows 8 echt een meesterwerk, ik volg zo’n youtuber die in het team zat die o.a. Windows 7 en 8 hebben geprogrammeerd en die denkt er net zo over.

    (Al is hij helaas wel onlangs ontslagen vanwege bezuinigingen bij Microsoft)

  9.   
    JV0472's avatar

    E Rommel schreef, "Ik ben zelf ook geen fan van de Windows 8 interface, geef ook nog steeds de voorkeur aan Windows 7. Maar wat optimalisatie betreft is Windows 8 echt een meesterwerk, ik volg zo’n youtuber die in het team zat die o.a. Windows 7 en 8 hebben geprogrammeerd en die denkt er net zo over.
    (Al is hij helaas wel onlangs ontslagen vanwege bezuinigingen bij Microsoft) "

    Goed dat je dit even meedeelt; hier wist ik namelijk nog niets over en het is nog een interessant kanaal. Ik beschik dan ook niet over de nodige kennis van Windows 8, in tegenstelling tot windows 7 🙂

  10.   
    Moodey's avatar

    Had ooit een Iphone 3gs, nu slechts een Ipad