EA wil Star Wars: Battlefront ongeveer tegelijkertijd uitbrengen met Episode VII

Nu Disney de Star Wars-licentie heeft opgekocht, is het van plan om elk jaar een nieuwe Star Wars-film uit te brengen. De eerste, Episode VII, verschijnt in december 2015. Rond die tijd hangt er natuurlijk een enorme Star Wars-hype in de lucht en EA hoopt daarom dat het zijn nieuwe Star Wars: Battlefront-game ongeveer tegelijkertijd kan uitbrengen.

Dit liet Patrick Söderlund van EA Studios weten tijdens een investeerdersbijeenkomst. Tegelijkertijd benadrukte hij dat de game weinig te maken heeft met de aankomende film:

What we’re building is more rooted in the traditional Star Wars universe and not so much necessarily linked to the movies being made. And that’s just because we wanted to make a game that celebrated the history of Star Wars. Obviously there will be things in there that are somewhat tied to the new movie. I wouldn’t say that we have a particular tie to the movie. Now, obviously we would prefer to be close to the movie, but I wouldn’t say that we’re directly tied to it.
EA liet eerder al weten dat de eerste beelden van Star Wars: Battlefront tijdens de lente van 2015 uitgebracht zullen worden. Lukt het de ontwikkelaar om de game hetzelfde jaar nog af te maken, zonder een afgeraffeld eindproduct af te leveren? Wij houden ons hart vast.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Slecht nieuws!

    Dus net als movie licensed games proberen ze aan een deadline te
    houden om het ongeveer tegelijk de tijd uit te brengen!

    Ik zeg niet dat Battlefront de film game van de nieuwe Star Wars Episode VII gaat worden,
    maar zulke gedachtes zijn een van de problemen waarom games gebaseerd op films uberslecht zijn. 😮

  2.   
    Overload14's avatar

    Nee EA ! NEE ! wees eens slim en laat Dice er op hun gemak aan werken zodat we niet terug zon battlefield 4 toestanden krijgen

  3.   
    Petor's avatar

    Ik begrijp de scepsis guys, maar hebben ze in december 2015 niet zat ontwikkelingstijd gehad? Dan hebben ze al een jaar of drie de tijd gehad om met die game te knutselen.

    Nogmaals, ik begrijp de passieve houding wel richting EA (maken ze het ook helemaal zelf naar), maar DICE kan in drie jaar echt wel een goede Battlefront maken. En dat ze de game laten verschijnen ten tijden van de zevende film is wat mij betreft toe te juichen. Dan hebben we nog iets goeds met Star Wars als de film (hoogstwaarschijnlijk) niks blijkt te zijn 😉

  4.   
    nick1295's avatar

    3 jaar ontwikkelingstijd is lang zat, dat komt echt wel goed. Het lijkt me juist ontzettend gaaf om en een star wars game te hebben en dan nog eens een film in de bios. En als ze allebei goed zijn is het nog des te leuker. We moeten gewoon afwachten en kijken wat het wordt.

  5.   
    Randy1991's avatar

    Aaaah ik kan niet wachten op de nieuwe battlefront game!!