Microsoft: Xbox One-versie Crackdown combineert singleplayer en multiplayer

De tijd dat singleplayer en multiplayer strikt van elkaar gescheiden werden, is voorbij. Racegames als Need for Speed begonnen met de integratie van multiplayer in de singleplayer-ervaring en dit jaar zien we dat ook open wereld-games als Watch_Dogs hetzelfde trucje uithalen. Volgens Ken Lobb, creative director bij Microsoft Game Studios, staat de nieuwe Crackdown eenzelfde lot te wachten.

In de eerdere Crackdown-games was het al mogelijk was om met één druk op de knop een tweede speler in de wereld te plaatsen, maar dit onderbrak de gameplay wel voor enkele seconden. Daar komt met de nieuwe Crackdown een einde aan, vertelt Lobb:

Crackdown was one of the first drop-in, drop-out co-op games, but we’re going more towards ‘there’s just the game. You’re playing the game, it’s single, it’s co-op, it’s a mash-up. Choose at will in the game, instead of hiding behind menus and loads and lobbies. Just make the gameplay as if it’s one big thing.
Behalve onderstaande CGI-trailer hebben we vooralsnog niets gezien van de nieuwe Crackdown. Hopelijk komt daar spoedig verandering in.

 1.   
  D_Dog's avatar

  Vraag me af wat voor game we voorgeschoteld krijgen. Ik heb meer en meer vrees dat we WEER dezelfde map krijgen. Dat was bij Saints Row ook al enorme faal. Deel 1 en 2, dezelfde shit. 😕

 2.   
  ChielB's avatar

  Ze beginnen volledig opnieuw, dus dat zal denk ik wel mee gaan vallen. Daarnaast was deel 2 duidelijk een vrij makkelijke cash cow om op het succes van deel 1 te leven. Zeker nu ze volledig new-gen gaan, is er veel nieuws mogelijk. 🙂

 3.   
  gamepower's avatar

  ik geloof ook wel in deze game, maar laat de gamers aub de keuze of ze willen SP of MP spelen!
  of dat er minsten zelf kan beslissen als er iemand in je game komt, en niet zoals in DR3 dat er zomaar iemand binnenvalt

 4.   
  yostiemontana's avatar

  gamepower schreef, "ik geloof ook wel in deze game, maar laat de gamers aub de keuze of ze willen SP of MP spelen!
  of dat er minsten zelf kan beslissen als er iemand in je game komt, en niet zoals in DR3 dat er zomaar iemand binnenvalt"

  kabeltje eruit halen?

 5.   
  BartjeZ's avatar

  ik heb crackdown gespeeld op de 360 en vond het wel een grappige game
  ik hoop dat dit ook een leuke game word want dan haal ik hem ook wel voor next gen