PlayStation 3-bezitters The Last of Us krijgen geen korting op Remastered-editie

Mensen die The Last of Us nog nooit hebben gespeeld en nu beschikken over een PlayStation 4, gaan met de Remastered-editie straks een prachtige tijd tegemoet. Toch zijn er ook flink wat gamers die het origineel al gespeeld hebben op de PlayStation 3 en niet bereid zijn om weer vijf tientjes neer te tellen voor enkel wat mooiere graphics en een DLC-pakket. Sony heeft helaas bekendgemaakt dat het die groep gamers niet tegemoet zal komen.

Fred Dutton van Sony Computer Entertainment Europe liet dit weten via de PlayStation Blog. Er komt dus geen upgrade-programma, zoals games als Assassin’s Creed IV: Black Flag en Call of Duty: Ghosts dat wel hadden. Heb jij de PlayStation 3-versie al gespeeld en zo ja, ben je bereid om straks weer vijftig euro neer te tellen voor de Remastered-editie? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Vind het toch wel raar hoor dat je niet kunt upgraden!
    Plus het zijn vaste LOU fans Sony, JOU fans die de game kopen voor een 2e keer omdat het zo goed is, dus waarom kun je ze niet tegemoet komen?!?? 🙄

  2.   
    fantasyfreak's avatar

    Klein beetje logisch ook omdat TLoU nu al een tijd uit is voor de PS3 en erg goedkoop te krijgen is 2de hands. Zou wel erg makkelijk zijn om de game dan voor €10,- voor de PS4 te krijgen als je toch niet de volle mep hoeft te betalen voor de PS3 versie 😛 Die staan nu ook voor €10,- op marktplaats dus dan zou je eigenlijk als je net begint een hele nieuwe game spelen voor €20,-

  3.   
    Leukste's avatar

    fantasyfreak schreef, "Klein beetje logisch ook omdat TLoU nu al een tijd uit is voor de PS3 en erg goedkoop te krijgen is 2de hands. Zou wel erg makkelijk zijn om de game dan voor €10,- voor de PS4 te krijgen als je toch niet de volle mep hoeft te betalen voor de PS3 versie 😛 Die staan nu ook voor €10,- op marktplaats dus dan zou je eigenlijk als je net begint een hele nieuwe game spelen voor €20,- "

    Natuurlijk is de PS3 versie van TLOU goedkoper te vinden. Dit lijkt me niet meer dan logisch als er een Remaster-editie is aangekondigd. En als je zo’n truc hebt uitgehaald voor eerdere upgrades. Dan heb je het gewoon slim aangepakt. Wie gaat er 60 euro betalen als je de game op beide platforms voor 40-50 euro kunt kopen.

    DutchGamer-W- heeft het over de mogelijkheid tot upgraden. Niet dat een los exemplaar van de new-gen console met korting zou moeten worden aangeboden. Zoals het eerder mogelijk was om (bijvoorbeeld) je PS3 exemplaren van Battlefield 4, AC IV: Black Flag en CoD Ghosts te upgraden naar PS4. En dat is voor TLOU fans zeer teleurstellend.

  4.   
    soldierarjan's avatar

    Vind wel jammer van 20 euro had ik hem graag ge-upgrade naar de ps4 versie.

  5.   
    Dannytjuh's avatar

    Dus nu is het aan de webwinkels om zo’n actie te beginnen.

  6.   
    fantasyfreak's avatar

    Leukste schreef, "

    ”fantasyfreak” schreef, "Klein beetje logisch ook omdat TLoU nu al een tijd uit is voor de PS3 en erg goedkoop te krijgen is 2de hands. Zou wel erg makkelijk zijn om de game dan voor €10,- voor de PS4 te krijgen als je toch niet de volle mep hoeft te betalen voor de PS3 versie 😛 Die staan nu ook voor €10,- op marktplaats dus dan zou je eigenlijk als je net begint een hele nieuwe game spelen voor €20,- "

    Natuurlijk is de PS3 versie van TLOU goedkoper te vinden. Dit lijkt me niet meer dan logisch als er een Remaster-editie is aangekondigd. En als je zo’n truc hebt uitgehaald voor eerdere upgrades. Dan heb je het gewoon slim aangepakt. Wie gaat er 60 euro betalen als je de game op beide platforms voor 40-50 euro kunt kopen.
    DutchGamer-W- heeft het over de mogelijkheid tot upgraden. Niet dat een los exemplaar van de new-gen console met korting zou moeten worden aangeboden. Zoals het eerder mogelijk was om (bijvoorbeeld) je PS3 exemplaren van Battlefield 4, AC IV: Black Flag en CoD Ghosts te upgraden naar PS4. En dat is voor TLOU fans zeer teleurstellend."

    Ja, maar BF, AC en CoD waren nog niet lang uit (volgens mij een maand ofzo) op het moment dat je kon upgraden naar de PS4 versie waardoor ook de PS3 versie nog redelijk aan de prijs was. Je kon deze toen op z’n goedkoopst voor zo’n €35,- á €40,- krijgen en stond nog niet echt heel goedkoop op Marktplaats omdat deze dus nog niet lang uit waren. The Last of Us is ondertussen al meer dan een jaar geleden uitgekomen en gewoon al heel goedkoop te vinden en denk dat ze daarom niet voor €10,- weer laten upgraden. Veel mensen zullen gewoon 2de hands games halen voor €10,- en dan digitaal upgraden zodat ze €20,- kwijt zijn. Waar Sony met de PS3 games van BF, AC en CoD nog winst maakte zullen ze dat hier gedeeltelijk mislopen dus denk dat dat de reden is waarom ze hem alleen full price laten verkopen. Snap uiteraard dat het vervelend is voor de fans. Ik heb liever ook games die ik digitaal aanschaf goedkoper omdat ik de fysieke versie vroeger al eens had gekocht, maar dat is nou eenmaal helaas niet zo.

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Gelukkig de ps3 niet versie niet gespeeld alleen demo, ik heb hem in de bestelling voor de ps4.