Tien procent van de uitgegeven games kreeg in 2013 18+ PEGI-certificering

Al sinds 2003 worden er PEGI-leeftijdsclassificatie (Pan European Game Information) uitgegeven. We kennen het allemaal wel, de plaatjes op hoesjes die aangeven dat een game een 16+ classificatie heeft en er in in gescholden wordt. Persoonlijk vraag ik mij als gamer wel eens af welke classificaties er allemaal worden uitgegeven en ik zal vast niet de enige zijn. Toch? Het jaarrapport van PEGI over 2013 geeft ons een leuk beeld van de classificeren die worden uitgedeeld.

In totaal zijn van 2003 tot en met 2013 al 21847 games beoordeeld, waarvan 1542 games in 2013 een classificering kregen. Vorig jaar kreeg 9.7% van de games een 18+ classificatie en 59% van de spelletjes bevatte volgens PEGI geweld. De wat mildere 16+ classificatie werd op 14.6% van de games geplakt, maar met 30.5% zijn de meeste games al vanaf 3+ veilig speelbaar. Opvallend is dat geen enkele game dit jaar discriminatie bevatte en de nette mensen die wij allemaal bij GamersNET zijn (*ahum*) vinden dat natuurlijk een goede tendens. Hieronder hebben we de statistieken over 2013 voor jullie nog even opgesomd.

Wil je het hele PEGI-jaarrapport zelf eens doornemen, dan kan dat hier.

 1.   
  sksk55's avatar

  dat lijkt me dus echt leuk werk om te doen (boven de 12 jaar dan niet 7 of 3 jaar) lekker gamen en aan het eind een beoordeling geven

 2.   
  mattioza's avatar

  59% van de spelletjes bevatte volgens PEGI geweld

  Valt goed mee, ken weinig games waar geen geweld in voor komt 😀

  (Is misschien een uitdaging voor de GN top-5, de minst gewelddadige games @ consoles/pc 😀 )

 3.   
  Leukste's avatar

  Opvallend is dat geen enkele game dit jaar discriminatie bevatte

  Ja, dit valt mij ook op. Had verwacht dat er wel ergens op zijn minst één game zou zijn met discriminatie in de game als beoordeling.